kako na internetu ima pregršt informacija o HPV-u, ali užasno loše sortiranih i barem laicima, nerazumljivih (dakle, meni) pitao bih vas par sitnica pa ukoliko postoji mogućnost da odgovorite na njih bio bih zahvalan.

Dakle, situacija je slijedeća:
Draga s kojom sam od nedavno prije ikakvih spolnih odnosa mi je rekla da je zarazena/boluje ili koji bi vec tu bio najprikladniji izraz od HPVa i to nekog zlocudnog tipa (ne znam kojega, ako je bitno mogu saznati, valjda) te kako ide na terapije(??) nekim antibioticima (da ponovim jos jednom, laik sam sto se tice medicinskog vokabulara pa se nadam da mi se nece zamjeriti

E sad...kako sam vec spomenuo trazene i lako dostupne informacije na moje nejasnoce i pitanja na internetu nisam uspio pronaci pa se nadam da cete mi vi moci odgovoriti na nejasnoce.

Zanima me da li lijecenje/suzbijanje/uspavljivanje ili kako vec, HPVa umanjuje i mogucnost prijenosa istoga ili je taj proces s antibioticima i cime vec sve ne iskljucivo vezan za umanjenje negativnih posljedica toga tipa HPVa kod osobe kod koje se manifestirala sto vec..negativna reakcija? (ovaj dio s negativnom reakcijom nisam znao bolje srociti

Takđer me zanima kakva je vjerojatnost prijenosa kod prakticiranja, jelte, oralnog odnosa? Predpostavljam poprilicno jednaka kao i kod penetracije s obzirom da se virus prenosi preko sluznice (ili kak se to vec sve zove

Procitao sam, a i draga mi je rekla da ne bi trebali dok ne zavrsi terapija prakticirati full kontakt

Nadam se da sam sam dovoljno jasno i precizno formulirao pitanja te Vam se unaprijed zahvaljujem na odgovorima!
lp
Ispravi/obriši poruku