papilomi
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Papilomi su skraceni naziv za infekciju i promene, koje su izazvane HPV( Humani papiloma virusi). Znaci radi se o virusima, kojih ima preko 100 vrsta, od kojih preko 20 su uzrocnici promena na genitalnim organima. Uklanjanje promena koje su njima izazvane mogu biti razlicitim nacinima, hemijski ( tecnost podofilotoxin, tecni azot) ,a u poslednjem vreme se radi uklanjanje putem toplote, koja moze biti od strane elektrokautera, radio talasa, lasera ili ultrazvucnog noza. Potpuno je svejedno na koji nacin, jer Dr obicno ima metodu , koju vise voli da primenjuje, ali je efekat isti.
koja je razlika izmedju papiloma i kondiloma
Hvala na odgovoru za papilome,sada me interesuje koja je razlika izmedju papiloma i kondiloma.Ovo pitam zato sto mi je lekar pronasao veci broj papiloma i po koji kondilom koje sam ja skinula radio talasima pre mesec dana , koja je razlika izmedju papiloma i kondiloma?Da li cu nakon toga moci normalno da imam odnose i kad cu moci nakon ovoga imati prvi odnos?Zapravo trebala bih ici za koji dan na kontrolu nakon mesec dana ,ali volela bih da znam vise o tome ,jer ponekad mislim da vise necu moci normalno da zivim.....i kakve su to vakcine protiv tog virusa koji utice na pojavu kondiloma????
Dosadasnja istrazivanja nisu pokazala uzrocno-posledicnu vezu izmedju vaginalne papilomatoze i HPVa. Smatra se da su papilomi deo normalne anatomije zenskih polnih organa, i da je moguce da su kao takvi urodjeni, s obzirom da postoje i kod seksualno neaktivnih devojaka.
Uklanjanje papiloma moze se posmatrati kao estetski zahvat, i kao takav nije neophodan.
Uklanjanje papiloma moze se posmatrati kao estetski zahvat, i kao takav nije neophodan.
Ne, papilomi nisu zarazani. Posmatraj to kao mladez, obicnu promenu na kozi. Mladezi nisu zarazni, i ne vracaju se zbog pada imuniteta kada se jednom uklone.
Vise o papilomima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pearly_penile_papules
Vise o papilomima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pearly_penile_papules