Na kolposkopskom pregledu kod privatnika doktorka mi je uradila kolposkopiju na kojoj je uocila ranicu, vaginalni sekret IIIab grupa, papa zbog prisustva upale se nije mogao odrediti nakon cega mi je dr dala neopenotran vaginalete 7 dana ujutru i uvece i rekla mi da dodjem posle toga da mi ponovo uzme papa i vaginalni sekret.Zakazala mi je pregled 5 dana nakon zadnje vaginalete i kada sam dosla rekla mi je da ima jos prisustva leka i da dodjem za 3 dana ponovo ali je na tom pregledu uocila da imam kondilome dala dijagnozu condylomata ac spp i predlozila mi hpv tipizaciju. Nakon toga posumnjavsi da u dijagnozu s obzirom da ih samo 2 nedelje pre nije videla odem kod druge doktorke koja mi ponovo uradi kolposkopiju, potvrdi ranicu i kaze da nemam kondilome, ali da imam srednje izrazenu papilomatozu vulve i rekla mi da to nije povezano sa kondilomima.INTERESUJE ME STA JE TO PAPILOMATOZA VULVE, DA LI JE OPASNO, KAKO SE LECI I DA LI SU TO U STVARI KONDILOMI?
Unapred hvala
Papilomatoza vulve???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dvije kolposkopije u sedam dana ? Nevjerovatno, a jos je gore sto ste dobili potpuno razlicite nalaze ! to govori o kvaliteti edukacije kadra koji radi kolposkopiju, zato jer je ove dvije dg vrlo jednostavno razlikovati...sta mislite da ste imali malo atipicniju sliku problema...gdje bi dijagnozama bio kraj ?
Ja Vam ne mogu pomoci, jer je kolposkopija visuelna pretraga, tako da odluku donosi onaj koji gleda, ali mogu Vam pokazati slicice...
Ovo su kondilomi koji se nalaze na vulvi i njih je potrebno lijeciiti:

a ovo je papilomotoza vulve i nju nije potrebno lijeciti jer je potpuno dobrocudna promjena koze i sluznice vulve.

Bilo bi super, kad bi se nivo ekspertize ovakvih ginekologa pomjerio na vise nivoe od lijecenja vaginalnih infekcija...ali.
Ja Vam ne mogu pomoci, jer je kolposkopija visuelna pretraga, tako da odluku donosi onaj koji gleda, ali mogu Vam pokazati slicice...
Ovo su kondilomi koji se nalaze na vulvi i njih je potrebno lijeciiti:

a ovo je papilomotoza vulve i nju nije potrebno lijeciti jer je potpuno dobrocudna promjena koze i sluznice vulve.

Bilo bi super, kad bi se nivo ekspertize ovakvih ginekologa pomjerio na vise nivoe od lijecenja vaginalnih infekcija...ali.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 17, 2008 12:53 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pomagajte :)
Ovako. Ja sam prilicno zbunjena. Otisla sam na ginekoloski pregledna studentsku gde su mi nasli ranicu na grlicu pa su mi zakazali kolposkopiju i papa. Kad sam radila ove analize, doktorka mi je rekla da imam papilomatozu. Kasnije kad su stigli rezultati rekla mi je da su mi papa i kolposkopija nalazi dobri, ali da imam taj viru plus pojacane leukocite pa cu sledece nedelje ici na hpv tipizaciju, ispitivanja na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu. Sad mi puno toga nije jasno. Da li je papilomatoza isto sto i hpv (rekli su mi da jeste), a sa druge strane ginekolog mi je naglasio da nemam puno veze sa kondilomima ?????? Na forumu mi kazu da hpv izaziva iskljucivo kondilome pa kako su onda hpv i papilomatoza isto? Brine me trajnost i prenosivost samog virusa. Da li prenosim virus i kad nemam manifestaciju i da li je zaista trajan (za sva vremena) kao sto je ginekolog rekao? Prilicno sam zabrinuta...da li sam morala dobiti sexualnim putem?