PAPA TEST

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jovana83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 07, 2006 9:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PAPA TEST

Post od jovana83 »

Interesujeme samo da li na osnovu analize vaginalnog sekreta i Papa testa moze da se ukaze na problem u vezi sa hlamidijom pa da te upute na test. Cula sam da to testiranje na hlamidiju kosta 2500 din.
jovana83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 07, 2006 9:18 pm

Post od jovana83 »

Interesuje me i to, da li ako sam seksualno aktivna od 16 godine, bila sam ukupno sa 4 osobe, ako sam dobila hlamidiju jos tad da li je moguce da do danas nisam imala nikakve simptome sto bi na to ukazalo, a ako sam zarazena da li je strasno sto se do sada nisam lecila ( ne znam dal imam nego me uhvatila neka panika) Imam 23 godine
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ako je vaginalni sekret III grupa to ukazuje na bakterijsku infekciju. Infekcija može da potiče od crevnih bakterija koje su dospele gde ne treba - ali ako si imala nezaštićene odnose onda postoji mogućnost da si 'zaradila' i neku seksualno prenosivu bakteriju kao što su hlamidija, mikoplazma i ureaplazma. Za njih je čak tipično da najčešće ne daju nikakve simptome - zato devojke često vuku te infekcije jer ne znaju da su zaražene.

Treba ih lečiti što pre jer mogu da ostave posledice na plodnost. Ali nemoj da paničiš, prvo zato što možda uopšte i nisi zaražena. Istestiraj se, ako imaš stalnog partnera neka se testira i on a ako nemaš ubuduće bi bilo pametno koristiti kondom sa neproverenim osobama. Pozdrav
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Post od beba011 »

Dodala bih samo da test na hlamidiju kosta 770 din na Institutu za mikrobiologiju, u ulici dr Subotica.
Odgovori