pozdrav svima,
imam pitanje i bila bih veoma zahvalna kada bi mi neko znao odgovoriti ili objasniti nalaze PAPA testa. Naime, radi se o nalazima moje mame, prilicno sam zabrinuta i bojim se. Mama ima 63 godine, u aprilu je radila test i evo kakvi su nalazi (nadam se da sam dobro desifrovala sta pise):
PAPA 3a
superficijalne celije 2x
intermedijarne 6x
parabazalne 6x
neutrofilni pol. leukociti 6x
diterateticne 3x
histiciti 2x
gola jezgra 3x
cilindricne 3x
diskarioticne sa uvecanim jezgriima intermedijarnih celija homogenog hromatima 2x
postoji povecani broj granulocita s izrazenim elementima inflamacije i pravilno ljustenje parabazalnih celija (hormonalno).
I to bi bilo to, mama je uzimala vaginalne tablete MACMIROR complex 500, sada bi trebalo ponovo da ide na ispitivanje. Medjutim, ono sto mene muci je pitanje da li se radi o karcinomu grlica materice, koliko je to opasno, da li iz ovih nalaza proizilazi nesto konkretno, da li je to izlecivo? Hvala unapred na svakom odgovoru.
papa test
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 06, 2007 5:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala, doktore, neverovatno mi je laknulo, a da sve bude jos bolje, mama sutra ide da uradi novi test, nadam se da ce biti bolje. Sto se tice Vaseg pitanja, koliko mi je poznato mama nema nikakvu takvu dopunsku terapiju. Nadam se da cu, ukoliko budem imala nova pitanja i nove informacije, moci ponovo da Vam se obratim
Hvala jos jednom, srdacan pozdrav.

Hvala jos jednom, srdacan pozdrav.