Papa test - molim za tumacenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
millabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 2:42 pm

Papa test - molim za tumacenje

Post od millabg »

Moze li neko da mi protumaci ovaj nalaz: Papanikolau test - dobijen je odgovarajuci citoloski materijal. U materijalu dominiraju intermedijarne celije. Superficijalne celije su redje ali brojne. Neutrofili su retki. Vaginalnu floru cine gljivicne spore. Zakljucak - Reaktivne zapaljinske promene ili PA II grupa, VS VI grupa
Kao predlog terapije dali su mi - Diflucan a 150 mg 1x1; Lomexin vag 1x1 nakon ciklusa

Da li to znaci da diflucan popijem jednu kapsulu npr danas, a lomexin tek nakon ciklusa, sto moze biti i za 20 dana? Da li je ispravno praviti toliki razmak ili nisam dobro shvatila terapiju? Pitam posto sam privatno radila pregled i rezultate gore navedene dobila faxom. Hvala
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Re: Papa test - molim za tumacenje

Post od dsavic16 »

PA II grupa je ok nalaz, a VS VI grupa znaci da imate gljivicnu infekciju, tj. candidu. Nisam sigurna, ali verovatno Diflucan treba odmah uzeti, a Lomexin nakon menstruacije, da ne bi menstruacija ponovo dovela do gljivicne infekcije.
Odgovori