PAPA rezultat
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
PAPA rezultat
Imam 47 godina i strasno sam zabrinuta. Uradjena su mi dva carska reza i par godina posle drugog, doktor je ustanovio da je grlic pocepa na nekoliko mesta. Objasnio mi je da je to moguce zbog prvog porodjaja koji je trajao 8 sati, pa je tek onda uradjen carski rez, mada meni to ne zvuci logicno. 2005 godine sasiven je grlic ili vec sta, uz pomoc lasera i objasnjeno mi je da je to potrebno da ne bi dolazilo do cestih infekcija. Tom je prilikom odradjena biopsija i rezultat je glasio: Cervicitis chronica cum metaplasia simplex et immatura focali epithelii superfitialis. Doktor je rekao da je to u principu nalaz koji je u redu i nije predlozio nikakve cesce kontrole.Ja sam ipak samoinicijativno radila kolposkopije, analiza sekreta, PAPA i u aprilu ove godine je sekret bio V grupa, a PAPA II. Izlecila sam sekret i pre par dana kod doktora koji je radio intervenciju uradila kolposkopiju, analizu sekreta, ultrazvuk i PAPA. Juce mi je saopstio da je sekret III grupa, a PAPA necitljiv i nejasan. Dao mi je da pijem Hemomycin i stavljam Macmiror, pa posle 10 dana ponovim test. Cemu Hemomycin ako je III grupa i sta sve ovo uopste znaci? Hvala unapred.
Da bih ipak bila nacisto, uradila sam i mikrobiolosku analizu ponovo, kao i PAPA test, ali u drugoj ustanovi. Rezultati su: VB-Lactobacillis sp.-normalna bakterijska flora i PA II, VS II.
Zbog cega dolazi do dva razlicita rezultata u razmaku od 3 dana?
Ja sam pocela da koristim Macmiror vaginalete i popila 5 kapsula Hemomycina, a sada mi se cini da to nisam morala uopste da koristim.
Zbog cega dolazi do dva razlicita rezultata u razmaku od 3 dana?
Ja sam pocela da koristim Macmiror vaginalete i popila 5 kapsula Hemomycina, a sada mi se cini da to nisam morala uopste da koristim.