Papa IIIa i bris treca grupa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
era
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2005 11:36 am

Papa IIIa i bris treca grupa

Post od era »

Imam 36 godina i pre koji dan mi je uradjen PAPA sa grlica i rezultat je IIIa (moguc HPV) na povrsinskim celijama epitela. U isto vreme mi je i bris treca grupa i dr predlaze 12 dana koriscenje vaginaleta Polygynax pa da posle ciklusa ponovimo bris i ako bude II grupa da onda uradimo PAPA i kolposkopiju. Na grlicu pri pregledu vidi se mala ektopija. Pre pola godine je radjen papa i brisevi i kolposkopija i sve je bilo ok. Od aprila koristim protpik mast i s vremena na vreme triderma mast za predeo vagine zbog nekih sklerodermickih promena i dr misli da je i to moglo da poremeti floru i nada se da je PAPA III zbog infekcije.
Zanima me da li je ovo uobicajna procedura, jer ja sam bila za to da odmah uradim i kolposkopiju i biopsiju, ali dr smatra da je bolje da s eprvo izleci infekcija i da nista nije alarmantno
Molim vas za misljenje i za iskustva
Hvala
Odgovori