ja sam bila pre par dana na konizaciji,jer sam imala Papa test sa IV grupom i tesku displaziju.Rezultate ocekujem za par dana.Nakon operacije nije bilo problema,krvarenja,bolova.Zanima me kada trebam yraditisledeci Papa test i kada smem ostati u drugom stanju?
Da li ja,ako konizacija bude uspesna,sticem imunitet na ovaj virus i sta trebam da radim ubuduce,kako se ovo ne bi ponovilo?
Da li i moj muz treba da se kontrolise kao prenosilac i da li je moguce da ja ponovo dobijem Papilon?
papa IV grupa i konizacija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ako je Papillom prisutan
Recite mi ako se utvrdi prisutnost virusa,kome da se obrati moj muz radi testiranja?
Da li ja ovom konizacijom,sticem imunitet tj. ako nemam virus a muz ga ima,da li je moguce da mi on ponovo prenese i sta raditi po pitanju zastite u tom slucaju?
Da li ja ovom konizacijom,sticem imunitet tj. ako nemam virus a muz ga ima,da li je moguce da mi on ponovo prenese i sta raditi po pitanju zastite u tom slucaju?
promena celija
Juce me je nazvao doktor i kaze da je u pitanju bila samo promena nekih celija koje su uzrokovale displaziju,tako da je konizacijom sada to otklonjeno.Pitala sam ga a sta je sa Papilomom i kancerogenim celijama,on kaze da to nije utvrdjeno tj.radilo se samo o izmenjenim celijama.Mozete li mi vi ili neko ko je imao neka iskustva objasniti malo sire o cemu se tu radi i kakav je razlika izmedju ove 3 pojave i kakve su posledice.Rekao je jos da sam sada zdrava,da dodjem na kontrolu za 3 meseca i jos jedan papa test,nakon ceka mogu ostati trudna.Kakvu trudnocu tada mogu ocekivati?
Sta vi mislite o svemu tome?
Sta vi mislite o svemu tome?
da li treba
Ako nije identifikovan Papillon virus,vec se samo radilo o promenama nekih celija,sta vi mislite,da li ipak treba i suprug da se prekontrolise?