PAP,Kolposkopija uredna, tipizacija daje prisastvo HPV 31

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
gorata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 1:09 pm

PAP,Kolposkopija uredna, tipizacija daje prisastvo HPV 31

Post od gorata »

Virus HPV 31, mi je utvrdjen pre 3 godine. Prvi put je uradjena tipizacija za svaki slucaj, kako mi je Ginic rekao, jer sam bila dosta bolesna u tom periodu, i eto bilo je HPV virusa 31. PAPA test i Kolposkopija su uvek bili uredni i nije bilo, bilo kakvih promena. Prosle godine i na Tipizaciju HPV se nije pokazivao . Sada sam bila na redovnu Ginic kontrolu i PAPA test uredan, a Tipizacija je opet pokazala HPV 31. Ginic mi je rekla da to znaci da imam dobar imunitet i virus postoi ali ne vrsi promene kletke.
Moje pitanje je, dali ako i moj suprug ima HPV -31 virus, mozemo razmenjivati virus tako, jednom drugome i dali mozemo povecati rizik od karcinom grla, stoga sto imamo i oralan sex bez kondomom?
Molim vas da mi date odgovor, jako sam zabrinuta za karcinom grla citala za to na ovaj forum!!
Odgovori