panika zbog aminocentoze

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
taja78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 13, 2007 5:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

panika zbog aminocentoze

Post od taja78 »

u 18 nedelji trudnoce sam,prva trudnoca imam 29 godina,ecographie :LCC:46mm,BIP:16mm,DAT:15mm,l'acteivite cardiaque 176 b\mn,clarté nucale 1mm;myome sous-sereux lateral droit 93mm*70mm,bia sam u bolnici pocetkom oktobra zbog necrobiose myome,i dalje imam stalne bolove;
radjena je analiza krvi i rizik od trisomie 21je 1/129,za ponedeljak je zakazana aminocentoza
ovde(u parizu) rade samo na trisomie 21,a koliko znam u srbiji rade tom prilikom ispitivanja na neke 4 anomalije i kada sam pitala za objasnjenje receno mi je da i ova jedna sto se radi je preskupa za socijalno???????????ja sam toliko razocarana,babica koja je zakazivala intervenciju,se nervirala zato sto postavljam previse pitanja
dobro jutro humanosti,na kraju mi je rekla da to i nije obavezno ako necu,nemam reci
ako pstoji bilo ko da je prosao kroz tu analizu da mi kaze svoja iskustva ili neko od lekara
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

ne plasi se

Post od Kathy »

sinpoc sam uradila amniocintezu. Zapravo, posto sma ja u 13-14 nedelji, radila sam biopsiju placente, ali, sa stanovista pacijenta to mu dodje na isto. Boli malo i malo je neprijatno. Odmah posle intrevencije mozes da hodas, mada se preporucuje mirovanje. Ja sam bol na mestu uboda osecala nekoliko sati, sada, 24 sata posle, sasvim mi je OK. Drzim ti palceve, ne boj se!
taja78
Novi član
Novi član
Kontakt:

hvala na podrsci

Post od taja78 »

hvala na odgovoru,strah me to je valjda pripodno ali ne znam dali mi je gore zbog same intervencije ili zbog neizvesnosti od rezultata!!
ipak se nadam da je to samo lazna uzbuna i da to mene moja beba uci sta znaci biti roditelj-neprestana briga!!!!!!!!!!
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

i ja se plasim rezultata

Post od Kathy »

bas se plasim. Ipak, ne preteruj - kao majka mogu da ti kazem da se ne brine bas ovako u roditeljstvu. Uglavnom je zadovoljstvo i sreca i smeh. Ima ponekad i briga, ali ne ovakvih. Cim dobijes rezultat, sve ce biti lakse....
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Pa to mora samo ako imas vise od 35 godina jedino ako je reyultat los ali mislim da nije 1:129.

Razmisli ali koliko znam ta intervencija nosi (vrlo malu ali opet postoji) opasnost od pobacaja.
Slika
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Tajo
opustite se verovatnoća da nešto ne valja je veoma mala. Intervencija ne boli (kao davanje injekcije), a od svih invazivnih dijagnostičkih metoda AC je najbezbednija! Na rezultat se čeka oko 3 nedelje zbog kultivacije i obrade dobijenih bebinih ćelija iz plodove vode.

PS Ono što našim pacijentkinjama nije jasno je da zdravstveni radnici na zapadu štite zdravstveni fond!

Pozdrav DrPeđaDj
taja78
Novi član
Novi član
Kontakt:

hvala

Post od taja78 »

hvala na odgovoru,
cinjenica je da zdravstveni radnici stite socijalno,ali nekako mislim da dr kod nas drugacije reaguju na takve stvari,vise pokazuju brigu prema pacijentu,mozda gresim?!
predlozili su mi mogucnost brzog rezultata ako se plati 70 e,odlucila sam da platim samo da skratim agoniju,ceka se 48-72h
ono sto mene zanima da li je pouzdanost rezultata ista ukoliko uzmem ovu "brzu metodu"??????????
Majda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2005 8:42 pm

Post od Majda »

Ja sam radila ranu amniocentezu i koliko znam, pouzdanost svih invazivnih metoda je oko 97%. A sto se tice bola - vise je neprijatnost u pitanju, a sam bol traje oko 3, 4 sekunde. Sve u svemu postupak je kratak.
Srecno i javi rezultate ! :P
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Koliko znam to sto su ti trazili da platis 70 eura za brze rezultate je tzv. Fish test i on ne pokriva sve hromozomske parove nego samo tri (za Daunov sindrom i ne znam sta jos). Ja sam isto to uradila, al sad da moram ponovo, ipak bih sacekala 3 nedelje da dobijem pun rezultat, a za te pare bi svojoj bebici kupila nesto lepo.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Mislim pored tog brzog testa imala sam i obican koji sam cekala 3 nedelje. Sad vidim da taj brzi nije bio tih para vredan, jer iako znas da su ta tri hromozomska para uredu, opet se zderuckas da li je to slucaj i sa ostalima.
taja78
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od taja78 »

sada sta je tu je
amino je prosla skroz ok,nije toliko bolno,traje vrlo kratko,za minut je sve gotovo,ali je stres uzasan,ja sam pristala za brze rezultate zato sto me ovo iscekivanje ubija,i ovih 48 h je previse,
preostaje samo da se ceka,
liman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 1:06 pm

Post od liman »

ja sam radila amnio u novom sadu pre neke 3 nedelje...koliko cujem moram da cekam jos 2 nedelje.
ne mogu da verujem da od pocetka trudnoce pa do dana danasnjeg nisam bila mirna ni 5 dana..non stop neki testovi, analize, price..
najgore cekanje do sada je ubedljivo cekanje na amnio
uhvati me prosto panika tokom dana da ne znam sta cu sama sa sobom...uvece rano zaspim da ne mislim i eto tako vec 3nedelje...
taja78
Novi član
Novi član
Kontakt:

koje olaksanje

Post od taja78 »

danas sam dobila rezultate,sve je ok,bogu hvala
najgore cekanje u zivotu,da je trajalo duze poludela bih
znam da je lako biti general posle bitke ali srecno svima
i bice ok
ne znam da li to vazi i za srbiju,dugo cekanje nije los znak,zato sto mnogo hitnije stizu nedaj boze lose vesti,u principu ako nie u redu,saznas odmah u toku nedelju dana,zbog odluka koje slede i sve ostalo,nedaj boze
ja sam odlucila da platim brzu metodu zato sto nebih prezivela toliko cekanje,ali ne znam da li to funkcionise i kod nas
srecno svima,i nadam se od sada samo sa lepim vestima
liman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 1:06 pm

Post od liman »

jako mi je drago da je sve ok i da nisi morala dugo da cekas...
spasla si se jel cekanje svakim danom se pogorsava. jednostavno ne znas vise sta da radis od samog sebe. samo idem okolo i sizim. jos kad vidim da stomak raste a ja ne znam jel sve ok ili nije - tu je vrhunac!
tajo, ja se iskreno nadam da si u pravu...lose vesti uvek putuju puno brze od dobrih bilo to u parizu,rimu ili srbiji...
ovde na zalost ne postoji mogucnost da platis pa da se odradi ranije. pogotovo ne u drzavnim ustanovama...mozda sam mogla raditi amnio u privatnoj ali iskreno, nemam toliko poverenja u privatne ordinacije.
no, blago tebi... :) i ja jedva cekam da se ovo zavrsi pa da pocnem da uzivam konacno u trudnoci! do sad apsolutno nisam!
Odgovori