ovulacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
pospana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 14, 2007 10:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ovulacija

Post od pospana »

Citam po vecini sajtova clanke vezane na temu iste, kada sam pokusala ovaj mesec da se sama kontrolisem i pratim, shvatila sam da se kod mene ne pojavljuje ta sluz kao belance. Nakon ciklusa sekret se jeste pojavio nakon par dana i pojacao u vreme kada je bila ocekivana ovulacija ali ... gacice su mi bile bas mokre od sekreta koji je bio pojacan ali ni traga belancu niti rastegljivoj sluzi. Ja se sada brinem da li to znaci da ja nemam ovulaciju? Kojim testovima se moze ustanoviti ovulacija,a kupuju se u apoteci. Cikluse imam na 30 dana, i nisam imala nikada nekih problema. Pozdrav i hvala
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Mislim da je rekacija na ovulaciju prilicno individualna, sve to sto si procitala su samo licna iskustva i nesto sto se obicno desava. Ne znaci da ako nemas neke od tih znakova nemas ni ovulaciju. Neke zene osete ostar bol na strani jajnika koji ovulira tog meseca, neke cak dobiju blago krvarenje, neke nista. To sve zavisi od toga kako tvoje telo reaguje na te hormonske promene. Pitaj apotekara sto se tice kucnih testova za ovulaciju mada sam ovde procitala da onaj najpopularniji "maybe-baby" ne radi dobro. Ako imas razloga da se brines tim povodom, idi lekaru i trazi detaljan pregled.
Light
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2007 2:56 pm

Post od Light »

kod nas u apotekama (barem privatnim) ima da se kupi Ovugnost, to su trakice kojima se meri ovulacija. Jedno pakovanje od 20 trakica kosta nesto vise od 2000 dinara, devojke na raznim forumima uglavnom naraucuju trakice preko interneta, ali te sajtove ne znam, malo prosurfaj sigurno ces naci. Te trakice su kako one tvrde mnogo jeftinije.
tihana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 11:52 pm

Post od tihana »

http://www.saveontests.com/
ovo je3 samo jedna od adresa pa pokušaj
O se dogadja 12-48h nakon najtamnije crtice na trakici[/url]
Kalina75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 7:49 pm

Post od Kalina75 »

Razlikujemo pet faza u
izgledu sluzi tijekom menstrualnog ciklusa: prva faza traje 4-5 dana nakon
menstruacije (5.-9. dan ciklusa) i tijekom nje su vanjski spolni organi
suhi. U drugoj (9.-10. dam ciklusa) fazi je sluz zuckasta, ljepljiva i
nerastezljiva. Treca faza nastaje u vrijeme ovulacije; sluz je tada obilna,
prozirna i vrlo rastezljiva - plodna sluz koja omogucuje prolazak spermija u maternicu. Cetvrta faza nastupa nakon ovulacije kada sluz postaje ljepljiva i zamucena. Peta faza primjecuje se prije menstruacije kad je sluz oskudna i vodenasta. Druga i treca faza oznacuju dane kad je mogucnost zaceca velika te tijekom tih dana treba izbjegavati seksualne odnose. Uspjesna primjena Billingsove metode zahtijeva iskustvo i uredne menstrualne cikluse,a ona se utvrdjuje tako sto se svako jutro pre nego sto ustanes od prvog dana menstruacije prati temperatura,a potom se upisuje u neki kalendar. U tom razdoblju primetices kako temperatura polako pocinje da raste i to je period ovulacije. Ta povisena temperatura ce ostati podignuta sve do pocetka sledece menstruacije,kada ce opet pasti.Za ovu metodu potrebno je barem 2mesecna ciklusa pracenja, srecno
Odgovori