Ovulacija kod neredovnog ciklusa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Sep 02, 2004 11:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ovulacija kod neredovnog ciklusa
Posto sada idem na ultrazvucnu folikulometriju, desetog dana od menstruacije sam bila I nije bilo nikakvog znaka za pocetak pladnih dana,zakazano mi je ponovo za 5 dana. Komentar gin. je bio su jajnici mikrocisticni. Interesu je me ,posto imam neredovan ciklus, da li ja imam svakog meseca ovulaciju. Da li je mogu ce da ovulacija bude bas posle menstruacije ili neposredno pred.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ovulacija kod neredovnog ciklusa
Pozdrav svima, pitala bih strucne o mom problemu.
Od kada pravimo bebu moj ciklus se produzio. imala sam redovno na 30 dana svaki mesec. Sad je najkraci bio 33,34 a najduzi 46 i poslednji ciklus 43 dana. Oba ciklusa od po 40 i kusur dana su se desila kada smo putovali na 7 dana od kuce. Merim bazalnu temperaturu i pratim promene u telesnim tecnostima i na osnovu toga pokusavam da utvrdim ovulaciju. Na pregledu mi je ginekolog rekao da imam mikrocisticne jajnike. Koja terapija se koristi za regulaciju ciklusa? Da li se koriste neki hormoni ili ? Moze li nesto da se koristi bez posete ginekolaga? Posto ja ovde gde sam nemam ginekologa jos.
Hvala unapred na vasem odgovoru.
Pozz
Od kada pravimo bebu moj ciklus se produzio. imala sam redovno na 30 dana svaki mesec. Sad je najkraci bio 33,34 a najduzi 46 i poslednji ciklus 43 dana. Oba ciklusa od po 40 i kusur dana su se desila kada smo putovali na 7 dana od kuce. Merim bazalnu temperaturu i pratim promene u telesnim tecnostima i na osnovu toga pokusavam da utvrdim ovulaciju. Na pregledu mi je ginekolog rekao da imam mikrocisticne jajnike. Koja terapija se koristi za regulaciju ciklusa? Da li se koriste neki hormoni ili ? Moze li nesto da se koristi bez posete ginekolaga? Posto ja ovde gde sam nemam ginekologa jos.
Hvala unapred na vasem odgovoru.
Pozz
nisam znala gde da postavim pitanje. e ovako, moj ciklus je neredovan, bar ga ja takvim smatram jer nije uvek u isto vreme, od 27 do 33 dana, moj ginekolog smatra da je to u redu, vec par meseci radim test za ovulaciju,i negde 11og 12og dana je pozitivan.problem je sto vec godinu imam nezasticene odnose, ali trudnoca se ne desava, sa ginekoloske strane je sve u redu,navodno,redovno posecujem ginekologa,kod partnera je takodje sve ok,ima vec 3 dece iz prvog braka, a skoro je radio spermogram. da li neko ima pojma u cemu moze biti problem?
Nono,
Idenje redovno kod jednog ginekologa koji ti uradi pregled, uz i bris i tvrdi da je sve u redu, ne mora nuzno da znaci da je sve ok.
Ne znam da li te je tvoj ginekolog uputio na druga ispitivanja na primer:
- Hormonska slika koja se radi na 2.dan ciklusa (progesteron, prolaktin, testosteron, LH, FSH, estradiol)
- Bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu
- HSG, odnosno ispitivanje prohodnosti jajovoda
- ASA MAR test (antispermatozoidna antitela)
- Ispitivanje hormona stitne zlezde
Tvoj suprug bi osim spermograma trebalo da uradi i:
- Spermokulturu
Naravno, nekad je jednostavno potrebno vise vremena za zacece i ako su svi parametri ok
.
Pozz
Idenje redovno kod jednog ginekologa koji ti uradi pregled, uz i bris i tvrdi da je sve u redu, ne mora nuzno da znaci da je sve ok.
Ne znam da li te je tvoj ginekolog uputio na druga ispitivanja na primer:
- Hormonska slika koja se radi na 2.dan ciklusa (progesteron, prolaktin, testosteron, LH, FSH, estradiol)
- HSG, odnosno ispitivanje prohodnosti jajovoda
- ASA MAR test (antispermatozoidna antitela)
- Ispitivanje hormona stitne zlezde
Tvoj suprug bi osim spermograma trebalo da uradi i:
- Spermokulturu
Naravno, nekad je jednostavno potrebno vise vremena za zacece i ako su svi parametri ok

Pozz