da li su ovo kondilomi?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sunnyday
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 11:52 am

da li su ovo kondilomi?

Post od sunnyday »

Imam jedan malo nezgodan problem,pa zelim da se informisem o cemu je rec.Tacnije,oko samog klitorisa (tj. na sluzokozi gde se spaja klitoris i male usne) vec duze vreme imam neki belicasti izrastaj(kao mali siljak)koji polako raste.Prvo je bio samo sa jedne strane ali sad se pojavio i na drugoj.Obicno ne osecam nikakve simptome,jedino me u poslednje vreme zna svrbiti malo.Po onome sto sam citala na netu,ovo bi trebalo da budu kondilomi,sta vi kazete?? I koliko vidim,to se leci iskljucivo hirurski?? Je li to tacno? Nadm se da neko moze detaljnije nestod a mi kaze....jos da naglasim da ih polnim putem nisam dobila(ako je to od nekog znacaja).
Pozdrav,sunnyday
Kika82
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 28, 2009 2:00 am

Re: da li su ovo kondilomi?

Post od Kika82 »

ako raste i ako se pojavilo jos negde jesu kondilomi, moracete sto pre kod ginekologa da se utvrdi da ih nemate na grlicu materice, kao sto znate to moze da bude jako opasno. Kondilomi se uklanjaju na vise nacina, to cete vec odluciti u razgovoru sa vasim ginekologom.Inace oni uglavnom i ne daju nikakve simptome, mogu ponekad da svrbe i peckaju dok izlaze ili rastu ili prilikom odnosa. To kako ste ih dobili nema nikakvog znacaja, jer kad dobijate bolest ne dobijate kondilome nego HPV koji virus izaziva kondilome, kad skinete kondilome virus ostaje u vama i oni se mogu pojaviti ponovo. Pozz
sunnyday
Novi član
Novi član

Post od sunnyday »

hvala,tako sam i mislila jer u svemu podseca na kondilome.Problem je sto ja nisam imala odnose jos pa se nece moci obaviti potpun pregled.Nadam se da ce se opet resiti na pravi nacin.U utorak idem kod dr. pa cemo videti.Pozdrav
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Posto nisi imala odnose, izbegavaj allways uloske, zatim upotrebu tudjeg eventualno peskira, dnevne uloske, bazene i solarijame.Sve to moze biti uzrok kondiloma...
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
sunnyday
Novi član
Novi član

Post od sunnyday »

huh...znam,bas sam cesto koristila i one dnevne a eto nisu mi potrebni.Malo se brinem jer kondilomi mogu biti i dublje u vagini a to se nece moci videti.Nadam se da nece biti tako strasno...
Odgovori