postovani,
dijagnostikovano mi je sledece:ovaria mycrocistica bil.Na ultrazvuku dobijeni su sledeci podaci:uterus 44x27mm,uedne ehogenosti miometija,Endometrij 8,1mm,L.O. 27x20mm; d.o. 30x21mm;jajnici mikrocisticne strkture sa folikulima do 6mm.
Imam 22god.Molim vas ako ste u mogucnosti da mi blize objasnite ovaj nalaz i kakve posledice moze imati.
unaprijed zahvalna.
Ovaria microcistica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Lutkice ja sam ti dugo 'kuburila" i sa mikrocisticnim i sa plicisticnim jajnicima,sa upalama jajnika i jajovoda,naprimala se antibiotika i kojecega i samo mogu da ti kazem da to nije nista tragicno-ti mikrocisticni jajnici.Znas li kako sam ih na kraju izlecila(ne ja bukvalno,vec moj ginekolog)?Kontraceptivnim pilulama!Konkretno,uzimala sam Legravan.Doduse uzimala sam ih malo duze i sve je sredjeno...A znas sta je najbolja potvrda toga?Moj sincic od osam meseci...Nemoj da brines,posavetuj se sa svojim ginekologom,da li je i kakva terapija potrebna>Pozdrav!Sve najbolje!! 

pogledaj temu "hajde da ovog vikenda pricamo o PCOS"
ne znam koji dan ciklusa ti je bio kada su postavili tu dijagnozu, niti znam da li se moze postaviti samo na osnovu uzv, da li imas neredovne cikluse, zbog cega si isla na uzv,......
moja prijateljica sa mikrocist jajn je primala terapiju nekih 3 do 4 god, uvek je imala samo 2 do 3 menstr god i dobila je dete onda kada je htela!
meni su pre 2 god pregledom na uzv postavili dijagnozu PCOS jer je taj lekar hteo da uzvrati uslugu lekaru koji ga je preporucio meni-a on radi ivf, pa mi je rekao da imam PCOS i da nikad necu dobiti dete bez terapije i bez ivf, i da to sto moj muz ima oligoastenospermiju nema veze vec da sam ja sterilna. proverila sam i kod drugih lekara, iako je bilo ocigledno da laze, .....a sada definitivno znam da nemam jer sam radila laparaskopiju imam uredne menstr ...ali sam uvek pomalo bila u dilemi.....a i taj lekar sto mi je radio lapar je rekao da se to ultrazvukom ne moze videti, jer se folikuli lako mogu zameniti sa cistama. ovo ti pisem zato sto se te dijagnoze kod nas daju i sakom i kapom.
ne znam koji dan ciklusa ti je bio kada su postavili tu dijagnozu, niti znam da li se moze postaviti samo na osnovu uzv, da li imas neredovne cikluse, zbog cega si isla na uzv,......
moja prijateljica sa mikrocist jajn je primala terapiju nekih 3 do 4 god, uvek je imala samo 2 do 3 menstr god i dobila je dete onda kada je htela!
meni su pre 2 god pregledom na uzv postavili dijagnozu PCOS jer je taj lekar hteo da uzvrati uslugu lekaru koji ga je preporucio meni-a on radi ivf, pa mi je rekao da imam PCOS i da nikad necu dobiti dete bez terapije i bez ivf, i da to sto moj muz ima oligoastenospermiju nema veze vec da sam ja sterilna. proverila sam i kod drugih lekara, iako je bilo ocigledno da laze, .....a sada definitivno znam da nemam jer sam radila laparaskopiju imam uredne menstr ...ali sam uvek pomalo bila u dilemi.....a i taj lekar sto mi je radio lapar je rekao da se to ultrazvukom ne moze videti, jer se folikuli lako mogu zameniti sa cistama. ovo ti pisem zato sto se te dijagnoze kod nas daju i sakom i kapom.