Usli smo u program besplatne vantelesne oplodnje. Trebalo bi da startujem sa injekcijama 1. oktobra, a oko 1. novembra da bude embriotransfer.
Do 1. oktobra treba da sakupim sve trazene nalaze. Sve sam uradila i svi su besprekorni (hormoni, krvna slika, vreme krvarenja, vreme koagulacije, urin i urinokultura, markeri raznih hepatitisa, toxoplazma, bris na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, papa test, kolposkopija, vaginalni bris), osim cervikalnog brisa.
Zbog stalnog pojavljivanja po neke bakterije u malom broju u cervikalnom brisu, nece da mi urade histeroskopiju, a ona mi je preduslov za vantelesnu.
Pre par meseci mi se u cervikalnom brisu pojavila bakterija Proteus mirabilis u malom broju. Popila sam dve kutije Ciprofloksacina i stavljala vaginalete istog naziva. Ponovila sam bris. Proteus mirabilis se izgubila, ali se pojavila Klebsiela, opet u malom broju. Popila sam jos dve kutije Ciprofloksacina, jer se na antibiogramu pokazalo da je na njega Klebsiela osetljiva. U utorak 21.08. sam ponovo uradila cervikalni bris u Institutu za mikrobiologiju u Beogradu, medjutim, kada sam ih malopre zvala telefonom, sestra mi rece da u nalazu ponovo postoji neka bakterija, ali jos ne znaju koja (dok se ne razvije).
Vise ne znam sta da radim.

Kako da se otarasim bakterija u cervikalnom brisu? Kako one uopste uspevaju da prezive toliku kolicinu antibiotika? Sta je uzrocnik njihovog pojavljivanja (suprug ih nema, ne menjam partnere, nosim pamucni ves, odrzavam licnu higijenu, pijem dosta tecnosti...)?
Da li bih imala zdravstvenih problema ili nekih komplikacija kada bi pristali da mi urade histeroskopiju sa tim malim brojem bakterija u cervikalnom brisu?
Molim vas pomozite, OCAJNA SAM !!!