Otarasiti se bakterija iz cervikalnog brisa. Kako???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Otarasiti se bakterija iz cervikalnog brisa. Kako???

Post od zabrinuta75 »

Suprug ima los spermogram. Kod mene su uvek svi nalazi bili u redu.
Usli smo u program besplatne vantelesne oplodnje. Trebalo bi da startujem sa injekcijama 1. oktobra, a oko 1. novembra da bude embriotransfer.

Do 1. oktobra treba da sakupim sve trazene nalaze. Sve sam uradila i svi su besprekorni (hormoni, krvna slika, vreme krvarenja, vreme koagulacije, urin i urinokultura, markeri raznih hepatitisa, toxoplazma, bris na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu, papa test, kolposkopija, vaginalni bris), osim cervikalnog brisa.

Zbog stalnog pojavljivanja po neke bakterije u malom broju u cervikalnom brisu, nece da mi urade histeroskopiju, a ona mi je preduslov za vantelesnu.

Pre par meseci mi se u cervikalnom brisu pojavila bakterija Proteus mirabilis u malom broju. Popila sam dve kutije Ciprofloksacina i stavljala vaginalete istog naziva. Ponovila sam bris. Proteus mirabilis se izgubila, ali se pojavila Klebsiela, opet u malom broju. Popila sam jos dve kutije Ciprofloksacina, jer se na antibiogramu pokazalo da je na njega Klebsiela osetljiva. U utorak 21.08. sam ponovo uradila cervikalni bris u Institutu za mikrobiologiju u Beogradu, medjutim, kada sam ih malopre zvala telefonom, sestra mi rece da u nalazu ponovo postoji neka bakterija, ali jos ne znaju koja (dok se ne razvije).

Vise ne znam sta da radim. :cry: Ako ne iskorenim te bakterije iz cervikalnog brisa, nece nigde hteti da mi urade histeroskopiju, a ako ne uradim histeroskopiju do 1. oktobra, ispascu iz programa besplatne vantelesne oplodnje.

Kako da se otarasim bakterija u cervikalnom brisu? Kako one uopste uspevaju da prezive toliku kolicinu antibiotika? Sta je uzrocnik njihovog pojavljivanja (suprug ih nema, ne menjam partnere, nosim pamucni ves, odrzavam licnu higijenu, pijem dosta tecnosti...)?

Da li bih imala zdravstvenih problema ili nekih komplikacija kada bi pristali da mi urade histeroskopiju sa tim malim brojem bakterija u cervikalnom brisu?

Molim vas pomozite, OCAJNA SAM !!! :cry:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Pojasnjenje

Post od zabrinuta75 »

Samo da pojasnim.

Prvi put je u cervikalnom brisu bila Proteus mirabilis u manjem broju.

Drugi put Klebsiella Enterobacter takodje u manjem broju.

Sta sada imam, treceg puta, saznacu sutra kad podignem rezultat.

Aktivan član
Aktivan član

Irigator, da ili ne?

Post od zabrinuta75 »

Na drugim forumima mi devojke savetuju da kupim irigator i da se ispiram cajem od zalfije.

Treba li to raditi (bojim se da ne unistim prirodnu vaginalnu floru)?
I ako treba, koji irigator da kupim, ima li razlike u kvalitetu?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Pošto nema lekara, pokušaću da ti pomognem malo mada je tebi uz to potrebna terapija.

Ali evo, što se irigatora tiče možeš da uzmeš irigator Tantum Rosa i kesice u granulama Tantum rose.
Uveče u 1/2l tople vode sipaš jednu kesicu (u irigator sve) i ispereš se, možeš 10 dana uzastopno na svoju ruku.

Tantum rosa deluje na gram pozitivne i gram negativne bacile i pri tpm ne remeti vaginalnu prirodnu floru što je slučaj kod antibiotika!

Žalfija je čaj i ne verujem da remeti vaginalnu floru ali zato i manje deluje na loše bakterije, ali isto je dobra kao prirodan antiseptik.

Moje laičko mišljenje je da si previše koristila antibiotike i zato poremetila normalnu floru pa se zato češće javljaju bakterije koje nisu dobre jer ima malo onih koje se bore protiv nje.

Znači Tantum Rosa je odlična, ja više nikada probleme sa sekretom i povremenim svrabom nisam imala od kada nakon tako svake druge menstruacije iskoristim uzastopno po 5 kesica, isperem se lepo i nikada pri kupanju se ne perem sapunom niti gelovima koji isto nisu dobri jer poremete floru.

Zatim vaginalete kantariona su isto dobre ako imaš manje probleme i poremećene dobre bakterije.

A isto tako bolji izbor pre antibiotika su vaginalete "Betadine" sa povidon jodom (one ne treba na svoju ruku) jer su jake, imaju snažan antiseptik zbog joda ali ne sadrže antibiotik.

Savetovala bih ti da najpre probaš sa Tantum rosom, jer sme na svoju ruku, uzmi tako 10 dana za redom pa proveri bakterije.

Nadam se da ćete uspeti da odete na vantelesnu i da će dam uspe iz prvog pokušaja pa da delimo savete oko trudnoće.
Mada je to davno bilo kod mene (ima 3 godine od kako sam ostala trudna :roll: ) ali se ipak sećam svega, a možda ću i ja uskoro ponovo, nikada se ne zna :wink:
Slika
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Evo nalaza

Post od zabrinuta75 »

Hvala Olja !!! Pokusacu sa Tantum rosom i irigatorom, kako si napisala. Medjutim, obzirom na ono sto je u nalazu koji sam upravo podigla, mozda ce mi biti neophodni i antibiotici, pa i DALJE MOLIM DOKTORE ZA STRUCNO MISLJENJE !!!

U nalazu koji sam danas podigla stoji:

U cervikalnom brisu E coli i Staphylococcus spp. koagulaza negativan (mali broj), kao i u direktnom preparatu Lactobacillus spp.

U vaginalnom brisu isto sto i u cervikalnom.

Uradili su mi antibiogram samo za E coli, jer ovog ostalog ima u malom broju. E coli je senzitivna na Chloramphenicol, Amikacilin, Gentamicin i Trimethoprim + sulfat, a rezistentna je na antibiotike koje sam pila u prethodnim mesecima.

Smem li da lecim eserihiju antibioticima, obzirom na to koliko sam ih popila u zadnjih par meseci, ili da se bacim iskljucivo na prirodne preparate (Tantum Rosu, brusnicu, beli luk...)?

Zvala sam kliniku u kojoj smo u programu besplatne VTO. Rekli su mi da se trudim da izlecim bakterije, te ako mi brisevi budu sterilni do 1. oktobra, krecemo sa injekcijama, a ako ne ispadamo iz programa za sada (histero mi nece raditi, kazu idemo sa VTO i bez toga, ako se otarasim bakterija).
marri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:42 pm

Post od marri »

Katastrofa. Bas ti se ne da. Kada sam ja imala problem sa eserihijom, isto tako nakon milion antibiotika nikako da je nema u brisu, meni je doktorka preporucila da koristim naizmenicno tantum rosu, rastvorenu u pola litra vode i da njom natopim tampon, pa da ga drzim preko noci, a sledece vece vaginalete polygynax, i tako naizmenicno dok se ne potrose vaginalete. U sledecem brisu je nije bilo! Sa srecom, sta da ti kazem.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Evo plana

Post od zabrinuta75 »

Ja resih ovako (ako doktori ili vi vasim savetima ne budete uticali na mene, pa promenim misljenje), sutra da odem do pijace i kupim dvadesetak cenjeva belog luka (mislice da se bavim magijom), sto za jelo, sto za u teglicu sa belim vinom, sto za stavljanje unutra po savetu jedne forumasice, zatim u prodavnici Lama da uzmem najjacu brusnicu u kapsulama i da krenemo i suprug i ja da je pijemo, onda da u apoteci kupim irigator i kesice Tantum rose za ispiranje (ili da natapam tampon Tantum rosom i drzim preko noci), a u ponedeljak da odem kod dr ginekologa u Dom zdravlja da mi na osnovu antibiograma da recepte i za antibiotik, koji bismo opet pili i suprug i ja. Pored toga cu piti uvece sodu bikarbonu sa 2dcl vode, kao i multivitaminske kapsule i dosta jogurta. Sta kazete?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ako, probaj sve, mada mislim da su trebali da ti urade i antibiogram za ove bakterije, pa da ako se pogodi ispiješ jedan antibiotik na koji su sve osetljive bakterije.

Uradi kao što si napisala, mislim da si napravila dobar plan :wink:
Slika
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Doktori, i dalje cekam strucno misljenje. :cry:
Summer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 6:18 pm

Post od Summer »

i ja sam imala e.coli kao i moj muz. Oboje smo pili Salubitrat caj i posle samo jedne ture (od nedelju dana) od eserihije ni traga. Nabavila sam ga iz nemacke ali sam cula da ima i kod nas da se kupi.
Mozda ti pomogne...srecno
Summer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 6:18 pm

Post od Summer »

i ja sam imala e.coli kao i moj muz. Oboje smo pili Salubitrat caj i posle samo jedne ture (od nedelju dana) od eserihije ni traga. Nabavila sam ga iz nemacke ali sam cula da ima i kod nas da se kupi.
Mozda ti pomogne...srecno
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Hvala, raspitacu se po apotekama ima li tog caja. :lol:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Kako se te bakterije uopste dobijaju?

Post od zabrinuta75 »

Ono sto bi me najvise zanimalo (kada bi se nasao neki doktor da strucno odgovori) je kako se te bakterije uopste dobijaju. Naime, suprug i ja ne menjamo partnere, odrzavamo licnu higijenu, redovno radimo briseve, uoci zadnjeg testiranja smo bili na moru, 15 dana, te sam verovala da morska voda moze samo dobro da nam cini...I pored svega toga se meni u brisevima samo smenjuju bakterije, i to uvek te tzv. crevne.
Pitam se kako do tih infekcija dolazi? Gde gresim? Sta to treba da promenim u svom ponasanju kako ih ne bih ponovo zapatila?
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Post od zabrinuta75 »

Bila sam juce kod dr ginekologa u Domu zdravlja.

Rekla je da su sve te bakterije koje sam imala i koje sada imam tzv. crevne bakterije, kojih ima kako u crevima, tako i u urinarnim kanalima, te vrlo lako dospeju u vaginalnu supljinu. Inace, prirodno je da ih kod svih zena ima u vaginalnoj flori, naravno u malom broju, samo sto zene koje se ne spremaju za operaciju ili VTO to ne kontrolisu, te i ne znaju da ih imaju. Iz njenog iskustva kaze da je jako tesko dobiti potpuno sterilnu sredinu. Pojedine pacijentkinje je i po 6 meseci spremala za HSG ili histero.

Radi brzeg lecenja, prepisala mi je 8 injekcija Geromicina i 6 vaginaleta Polygynex. Takodje je rekla da je dobro sto sam pocela da pijem brusnicu. Suprugu je prepisala 2 kutije Baktrima, prevencije radi. Savetovala je da kupim irigator i kesice Tantum rose, sto sam ja vec bila uradila.
brzigonzales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 2:21 pm

Post od brzigonzales »

Ja imam bakterije enterokoke i uradjen mi je antibiogram. Da li bi moj partner mogao sam da pocne sa antibioticima bez pregleda, samo na osnovu mojih rezultata ili bi to bilo neozbiljno?
Odgovori