oskudna menstrualna krvarenja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
boba32
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 2:06 pm

oskudna menstrualna krvarenja

Post od boba32 »

Imam 32 godine. Nemam djece. Nikada nisam imala upala, infekcija. Ciklus mi je trajao 28 dana.
Ljetos sam imala kiretazu zbog ne postojanja srcane reakcije u 8 nedelji trudnoce. Razlog ne znamo, svi pregledi (papa i bakterije su bili OK).
Nakon toga tri mjeseca nisam dobijala menstruaciju i onda sam dobila uz pomoc primolutnora (oktobar 2007).
Ciklus mi sada traje 26 dana. Ne boli me kad dobijam, nemam pojacan sekret, nemam nekih smetnji, medjutim sada (nakon kiretaze)menstruacije mi traju izuzetno kratko, jedan dan ide normalno i vec nakon toga gotovo nista, odnosno jos 2-3 dana mi prlja ves, ostane zilica na papiru nakon mokrenja i sl, ali nema pravog krvarenja izuzev tog jednog ili jedan i pol dan. Krv je dosta tamna.
Da li je imao ko slicno iskustvo? Sta bi mogao biti uzrok oskudnoj menstruaciji?
Kod ginekolog nisam bila od kraja septembra - cijelo ljeto sam visila po njihovim oridinacijama pa mi je nesto bilo bezveze da idem, sve sam mislila da ce se normalizovati vremenom, medjutim, kako vrijeme prolazi, a nista se ne mjenja odlucila sam najprije vas upitati za misljenje, iskustvo, a svakako se spremam da zakazem pregled.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Bobo, da li si nekad radila hormone?
Ako nisi, ne bi bilo lose da uradis bar fsh, lh i estradiol 2. ili 3. dana ciklusa.
Meni su isto od 31-32. god. ciklusi postali manje obilni.
boba32
Novi član
Novi član

Post od boba32 »

Radila sam hormone nakon kiretaze kad nisam dobijala. Nemam sad taj nalaz, ali sam dobila taj promolutnor nakon toga da pijem i onda sam dobila. Znam da je bio neki disbalans i nisam to naravno radila 2 ili 3 dan jer nisam ni dobijala u tom periodu.
Vjerovatno ce me doktorica uputiti na te analize kad odem.
Hvala ti sto si odgovorila jer me zanimalo da li je slucajno ko imao slicno iskustvo. Znas kako, odmah pomislis na najgore moguce stvari.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Bobo, ja od kada pokusavam da ostanem u drugom stanju isto mi se desava kao i tebi. Jedan dan traje, ostala 2-3 prlja ves. Jos uvek nisam isla kod doktora, ako nesto uskoro saznam i za tebe i za mene ja cu ti javiti. Ali meni je verovatno od stresa...moguce da je to.
boba32
Novi član
Novi član

Post od boba32 »

Tinna mi takodje pokusavamo ostati trudni i u zadnje vrijeme sam pod prilicnim stresom, samo mene ovo malo brine zbog toga sto u ovih sest mjeseci od kada sam dobila nakon kiretaze je tako. Najprije sam mislila da je to dok se ne ustali, a onda od januara imam nekih drugih problema koji su sad kao malo popustili i sad sam se okrenula sebi. Zvala sam svoju doktoricu, medjutim mogu na pregled tek u aprilu (ja ne zelim vise ici privatno kod ginekologa - lose iskustvo sa prethodnom trudnocom i privatnim ljekarima). Cak sam pomislila da nisam trudna, medjutim krvarenje je ipak bilo prilicno jako, a traje to nesto jos uvjek. Pretpostavljam da su krvarenja tokom trudnoce ipak oskudnija.
Odgovori