Imam 26 god i odem danas prvi put kod ginekologa (nije bilo potrebe ranije), zbog odlaganja menstruacije zbog mora (koje treba da traje ukupno 11 dana). Fin covek, lepo objasnim razlog svog dolaska, kaze ako su jajnici u redu - moze. Obavimo pregled vaginalnom sondom (ocekivala sam svasta na tom prvom gin. pregledu, uopste nije bilo

Tu sledi prica o tabletama Orgametril koje preporucuje, ali ima problem. Po njegovoj prici te tablete se preporucuju za neko odlaganje od 3-4 dana! Ja vec u dilemi... I nastavlja u smislu da mogu da ih pijem svih 10 dana, ali da ne moze da mi garantuje da ce menstruacija izostati. Kontraindikacije samih tableta nije spominjao. Takodje mi je rekao da eventualno mogu da napravim jos goru stvar, tj. da sama menstruacija moze biti jaca, obilnija, bolnija, duza, itd. Ukoliko prezivim more na Orgametrilu dobicu po prestanku pijenja za par dana, a ako uz tablete ipak dobijem u toku letovanja i budu zaista obilne, prepisao mi je i Metil Ergobrevin kapi za skupljanje materice, da se odliv donekle smanji.
Izadjoh iz ordinacije totalno zbunjena.
Uglavnom, nisam pametna sta da radim... Putujem busom, taj dan kad treba da dobijem treba i da krenem na put (Grcka), prvi dan em mi je obilna, em bolna, ajd kontam popicu nesto za bolove, al gde da menjam uloske svaki cas?! Imam 2 dana fore da odlucim dal da pijem tu hemiju ili da pustim pa sta bude? Kakve sam srece, ne bi me cudilo od stresa da dobijem i pre vremena