E pa hvala BOGU da postoji ovaj forum! Od oktobra meseca mi spasava glavu.Tad sam dobila rezultat papa testa 3b,u privatnoj ordinaciji.Onda klasika-provera na klinici N.Front.Opet III,u razmazu prisutne retke celije endocerviksa sa znacima diskarioze i hiperhromazije,masa Er.Uradjena biopsija PVU i frakc.explor.kiretaza.Nalaz-sa grlica-3 isecka sivobelicaste boje-HSIL,kiretaza uterusa-makroskopsi opis-oskudno-HSIL, a treca lista sa koje ne mogu da protumacim sta je predmet posiljke izuzev na kraju CK-makroskopski opis-sluz,mikroskopski opis-oskudan mat.koga cine kogule krvi,sluz,detritus i par mrvica pocetno sekretornog enometrijuma...Normalno sledi konizacija i zahvaljujuci ovom forumu bas i ne poludim.Konizacija uradjena u klinici N.Front 15.01.2008.Na otpusnoj listi-Conisario PVU sec Burghart,Sutturae cevicis.Patohistoloski nalaz-makroskopski opis-konus prithodno otvorer prom.17x212x15mm,patoh.dijagnoza/Cervicitis chronica nonspecifica.Koilocytosis epitheli squamosi cervicis uteri.KONCI SU JOS UNUTRA!!!!!!!!!A rekli su mi da treba da izlaze od petog dana.Ovo je cetrdeseti.
Molim dr. protumacite mi nalaz i kazite sta da radim za konce.Predstavlja li to problem.Nece mi valjda vaditi?Koliko cesto na kontrole posle svega?
HVALA