Imam veliki problem.
Ovakva je moja siituacija:
Imam endometriozu oba jajnika. Imam 26 godina i jos nisam rodila. Udala sam se prije 6 meseci. Na jednom od njih mi je ustanovljena cista velicine 5 cm i za dve nedelje porasla je 3 cm, znaci sada je 8 cm, a na drugom jajniku je nesto manja ali doktor mi nije rekao kolika je. Predlozio mi je otvorenu operaciju jajnika kako bi izvadio cistu. Pri otvaranju jajnika koji je ima manju custu, prema recima doktora celi jajnik je bio zahvacen endometriozom, i mora ga je izvaditi jer je bio nefunkcionalan, a jajnik na kome je bila veca cista (8cm) ostavljen je i nije ga operirao, ali mi je rekao da je jajnik funkcionalan ali da jajovod nije prohodon i radi toga posle 3 meseca posle opreacije da ce probat sa invitro oplodnjom jer drugi nacin ne postoji.
Inace operirala sam se pre 7 dana.
Jako me je uhvatio strah, sta ako i na ovom jajniku sto mi je ostao nemam ovulaciju, jer i na njmu imam cistu, sta, sta.... milion pitanja????

Molima vas da mi pomognete. dali je neko imao slicno iskustvo, dali posle odstranjivanja janika iako vam je ostao jedan jajnik sa endometriozom ipak ste mogli da zatrudnite????
Poludicu od brige

Hvala vam unapred