Odnosi za vreme menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Jenny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 13, 2005 10:30 pm

Odnosi za vreme menstruacije

Post od Jenny »

Pre svega pozdrav za sve divne ljude koji pokusavaju i uspevaju da pomognu svima koji su u nedoumici i problemima.... Savrseno virtuelno mestasce, svakako bolje od Doma zdravlja :D Dakle, imam 20 godina, seksualno sam aktivna od 17. godine i do pre 6 meseci sam uvek!!!! koristila kondom.... ali, desi se da ja upoznam coveka sa kojim sam se vise opustila i upustila se u nezasticene odnose.... Da ne bih suvise detaljisala evo prelazim na konkretnu situaciju. On je stigao u Beograd 28.12. a moja menstruacija je stigla 30.12. Znaci imali smo odnose svaki dan s tim sto on nije ejakulirao u mene ni 28. ni 29. tj. sve dok nisam dobila. E, a onda smo se previse opustili.... Imali smo odnose tokom mog perioda.... i on je svrsavao u mene..... Izvinite zbog "prostih" reci, ali tako mi je lakse...... Sto je najcrnje, ja sam uglavnom posle tog cina ostajala u tom nekom polozaju (na ledjima i sa nogama savijenim u kolenima) koji je kao savrsen ukoliko zelite bebu :o hm...... Meni je menstruacija prestala recimo 06.01. (posto se ja "cistim" par dana pa se to oduzi) a poslednji odnos je bio 05.01. i sada ja cekam 12.,13.01. kako bih kupila test..... Jos jedna napomena.... imala sam odnos (sa drugim muskarcem) sinoc.... :( isto nezasticen ali nije svrsio u mene....... i sada sam u totalnom zbunu..... Znam da je moguce ostati u drugom stanju cak i kada tokom menstruacije imas odnose..... Ne znam sada ni sta da vas pitam.... osim da li stvarno postoji verovatnoca? da li je velika? Imam veliki problem, jer osoba sa kojom sam nije iz Srbije i odrzavamo long distance vezu koja je prilicno slobodna.... zato ja malo "svrljam" sa strane (a verovatno i on)....... i on nije za abortus.... ukoliko se ne daj Boze, nesto desi...... a ja sam studentkinja..... i nisam jos spremna ni za bebu ni za zivot u drugoj zemlji sa stomakom do zuba i kao super mi je................. i znam da cete mi napisati kako sam trebala ranije da razmisljam o tome.... ali..... eto..... greska...... i zanima me da li u konkretno ovoj mojoj situaciji moze da se iskljuci pitanje trudnoce sa ovim drugim muskarcem u smislu ukoliko je doslo do trudnoce da li moze tacno da se odredi dan kada sam ostala u drugom stanju? samo mi je jos to trebalo..... da se pitam ko je otac...... ako sam uopste trudna.....
ja sam vam svasta napisala..... i znam da nemate vi tu sta sad meni puno da napisete.... bar dok ne uradim taj test..... ali morala sam sve ovo da napisem.... jedini ste koji znate sve :)
pa..... hvala unapred........... za bilo kakav komentar........
Sunflower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2005 3:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sunflower »

Do trudnoće može doći i za vrijeme menstruacije, međutim manja je mogućnost.
Čisto sumnjam da se u samom početku može razlučiti točan datum kada je došlo do oplodnje, tj. ko je tata, je li, vjerovatno može kroz samu trudnoću pri mjerenju djeteta i određivanju tjedna trudnoće.

E sada...jednostavno moram!!!!!!
Ne kažem ništa na to što švrljaš itd, ALI onda makar švrljaj pametno.
Sramotno je tako da se ne štitiš, jer u današnje vrijeme je trudnoća NAJMANJI problem. Malo pročitaj forum i pročitaj kako se djevojke i dečki muče sa različim spolno prenosivim bolestima.
Granice Srbije ili Balkana ništa ne znače za neku bolest, ali ako taj dečko živi na Zapadu negdje, pa još i švrlja e onda stvarno ne znam šta da ti kažem.... sjeti se side, HPV -a (koji se prenosi i sa kondomom), hepatitisa, hepresa....da ne nabrajam dalje...

Ako si već tako bila prepadnuta da si mogla ostati trudna, trebala si popiti "PILULU DAN POSLIJE" (ili već kako se zove, ako znaš na šta mislim), međutim živo me zanima gdje bi je mogla dobiti 2 puta u 2 sedmice? Očito da ti jedan strah nije bio dovoljan!!!!!

Razumijem jednu grešku i kajanje, ali opetovano neodgovorno ponašanje me ljuti! Mlada si, ne trebaju ti boleščine, a očito ni dijete sada.... pamet u glavu i javi šta je bilo!
Pozdrav....
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od patraskovic »

Pozdrav Jenny,

Trebaš se zabavljati kada si mlada i trebaš imati momke ALI SE MORAŠ ČUVATI !!!!
Ne želim da ti držim predavanja ali jednostavno moraš misliti na sebe i na svoje zdravlje.
Trudnoća je ono najlepše što ti se može dogoditi veruj mi ali šta ćeš sa zlom koje dolazi sa slobodnim i opuštenim životom.
Nađi vremena i potraži po internetu teme i textove o zaista zastrašujućim bolestima koje su posledica nezaštićenih odnosa,čestih promena partnera...

Zapamti ovo:
Dokle god imaš jajnike i matericu i spavaš sa muškarcem možeš ostati trudna.To se može dogoditi i u toku mesečnog ciklusa i sa nogama savijenim u kolenima ?! i stojeći i ako je muškarac ejakulirao i ako nija...

Misli na sebe i na svoje zdravlje ! Provodi se i živi ALI PAMET U GLAVU !!!
Jenny
Novi član
Novi član

Post od Jenny »

znam.... sve znam.... potpuno ste u pravu..... sada mi samo preostaje da cekam.... pa cu vam javiti sta se desilo.....
:roll:
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Jenny,
zelim samo da ti dam podrsku (dok iscekujes dan D) i jedan apel, a nikako neko "pedagosko" slovo.
trudnoca je moguca samo u vreme ovulacije , a da li je ovulacija moguca tokom menstruacije ja mogu samo da nagadjam, pa zato necu.
uostalom, sledi ti test pa ces znati na cemu si.

Sto se onog drugog tice...."svrljanja"...
Mogu ti reci samo toliko da sam ponekad (ali samo ponekad) zavidela onima koji upraznjavaju "one night stand" avanture. Dakle, ne mislim nista lose o tome kao ideji, (osim sto JA prosto nisam sposobna za tako nesto. Emotivni i racionalni sustav mi stalno spustaju "rampu"), samo mi se cini vrlo trezvenim i odgovornim biti svestan RIZIKA i moguce cene takvog (NEZASTICENOG) zadovoljstva. Da ne bude ono: ura, ura, posle kura!... Kao sto rece jedan pametan covek: "NAJBOLJE naucene lekcije NAJSKUPLJE se placaju". Nazalost, jer ih naucis na sopstvenoj kozi, a ti gledaj, ako mozes, pa svoju iskoristi najbolje sto umes, za ubuduce.
I sta da ti kazem...budi pametna....pa koristi "puskice" :lol: (citaj: tudja neprijatna iskustva)...Ne moras mrdnuti dalje od ovog foruma...
(ali bolje kad ti se dilema razresi i ohladi glava, da ne dolivas ulje na vatru i dodatno se stresiras). A posle, tako dobro informisana, mozes sebi postaviti pitanje: da li kondom smanjuje zadovoljstvo toliko koliko ti "svrljanje" bez istog moze skratiti zivaca, zdravlja.... i zivota (u krajnjoj liniji).

puno pozdrava i drzi se muski dok ne obavis test....a posle...PAMETNO!!! (i ne brini, stvar ostaje medju nama :lol: )

P.S. Nemoj niko da te laze. U zivotu nije kao u onom vicu: zasto u Srbiji nema obolelih od side? Zato sto je to bolest 20-og veka....
Jenny
Novi član
Novi član

Post od Jenny »

Evo samo da vas obavestim da mi je test negativan!!!! :D
Radila sam ga jutros, a to je osmi dan.... pa trebalo bi da ne laze.....
hvala vam u svakom slucaju na lepim recima i savetima.....

pozdrav :D
Odgovori