odlaganje ciklusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

vaginalete mogu da se koriste sa kontraceptivnim pilulama...bez ikakvih posljedica.
Pozdrav,
ObGyn
dreamgirl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 6:55 pm

Re: odlaganje ciklusa

Post od dreamgirl »

Ja sam koristila orgametril prvi put krajem novembra, kako bih odlozila ciklus (trebalo je da dobijem menstruaciju oko 02.12.).Tablete sam pila 10 dana (2x1,) do 06.12.Ciklus je odlozen, sledecu menstruaciju sam dobila 11.12. Orgametril sam podnijela dosta dobro, nisam imala mucnine, niti bolove, samo su mi grudi bile natecene kao prije pocetka ciklusa, a i menstruacija nakon toga je bila normalna, bez neuobicajenih bolova.E, sad-posto mi je ciklus u poslednjih godinu dana bio na prosjecno 25 dana, trebalo je da dobijem oko 5.januara...medjutim-jos nisam dobila, imala sam blage simptome pred period kada sam trebala da dobijem, ali, menstruacija je izostala, simptoma vise nema.U petak(6.1.) mi se pojavilo nesto sto ne mogu nazvati krvarenjem, vec je samo ostavilo smedjkast trag na ulosku, a sledeceg dana-roze boje.Zabrinuta sam, jer sam u vrijeme koriscenja orgametrila imala jedan put odnos (2.12.),kao i nekoliko dana nakon prestanka koriscenja(tacnije 9.12., nakon cega sam dobila 11.12.).Mislim da ne bi trebalo da sam u drugom stanju, ali me ipak brine, jer nikad mi nije ovoliko kasnilo.Svakako cu uraditi test na trudnocu i nakon toga otici kod ginekologa...inace, imam 36 god., i ne pamtim da mi je toliko kasnila.Da li postoji mogucnost da je orgametril poremetio, odnosno odlozio i naredni ciklus,iako tablete nisam pila nego samo taj jedan put?
Odgovori