Sigurna sam da Vam ovako neredovni ciklusi predstavljaju veliki problem, posebno kad su povezani sa obilnim krvarenjem ako niste na pilulama i bolovima kad dobijete cikluse.hm, citajuci ovo imam neka pitanja....ja imam 21.god i problem je u tome sto nikad u zivotu nisam imala normalan ciklus, znaci od prve menst. dobijem na primer sledecu za mesec i po, dva, i posle toga imam odlive (citaj: krvarenje mi samo tablete mogu zaustaviti) par puta sam bila u bolnici zbog toga, jednom sam cak pustila da vidim dokle ce (i trajalo je mesec dana) posle toga sam primala transfuziju, sto je i logicno...Elem, pijem hormonske tablete, i kad sam pocela da ih pijem onako generalno, to je bilo pre jedno 6 godina otprilike, primetila sam da sam pocela da se gojim konkretno samo u predelu stomaka ali posle toga nista...vremenom sam na neke tablete postala imuna i vise mi uopste ne pomazu..sada je na redu Primolut Nor i on mi odgovara ali s tim sto kad prestanem da pijem imam neverovatne nepodnosljive bolove u toku men. Pa me zanima ima li devojaka koje imaju slican problem generalno neredovan ciklus i to? E da, imam povremeno i ciste na jajnicima koje sva sreca pa same pucaju...ali ljudi ovo je nepodnosljivo godinama me muci...dr kazu kad se porodim prestace...a ja ne bih bebu...jos uvek...
Niste napisali kompletnu istoriju kao sto je i obicno na ovom forumu...pa cete zato dobiti losiji odgovor kao sto je losa i Vasa istorija...ali...za datelajnija uputstva pogledajte ljepljivu i " kako postaviti pitanje na ginekologiji "
Ono sto je potrebno uraditi kod Vas jesu slijedece analize:
RBC, Hgb, Htc, Trombociti, PT, PTT, INR, TSH, FSH, PRolaktin, i test na Von Willebrandovu bolest. Transvaginalni ultrazvuk je potrebno uraditi odmah nakon menstruacije. Pimolut nije terapija izbora kod Vas posebno sto se tacno ne zna sta je uzrok Vaseih neredovnih menstruacija, a uz to nisu niti kontraceptivne pilule...
Srenco.