Odgadjanje menstruacije!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Eliza Day
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 10:31 pm

Odgadjanje menstruacije!

Post od Eliza Day »

Zdravo,
Imam pitanje...imam 22 godine i pocela sam piti kontracepcijkse tablete na svoju ruku, bez prethodnog pregleda ili konsultacije s ginekologom. Pijem Jasmin pilule 4 mjeseca i nemam nikakvih nus pojava, sve je u potpunosti u redu. E sad...slijedeci mjesec, bas u periodu kad pravim pauzu od 7 dana ja idem na odmor s deckom i to mi pravi problem. Htjela bih odgoditi menstruaciju (radije bih odgodila odmor, al to nije moguce). Tu dolazi i pitanje...da li mogu jednostavno uzeti slijedecu kutiju i nastaviti piti pilule jos 7 dana (znaci da ne pravim pauzu nego ih uzimam 4 sedmice onda pauziram)...?

Hvala[/b]
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Rada Q »

Mozes naravno da produzis koliko ti odgovara, 7 ili vise dana.
Preporucila bih ti da odes na pregled tj. da uradis papa test i proveris krv.
Eliza Day
Novi član
Novi član

Post od Eliza Day »

Hvala velika...

A zbog cega da provjerim krv?
Eliza Day
Novi član
Novi član

Post od Eliza Day »

Pitam samo za krv jer mislim da mi papa test ne treba. Pilule sam uzimala cisto zbog regulacije menstruacije. Odnos nisam imala, to tek slijedi, zato kazem da mi je bitno da uzimam pilule bas tad. Opreznosti nikad dosta :)
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

ne jednom sam odlaga menstruaciju sa pilulama.. pogotovo kad idem na more... nista mi nije bilo.. ali ipak mozda najbolje da se konsultujes sa svojim dr?
Eliza Day
Novi član
Novi član

Post od Eliza Day »

hvala :wink: [/b]
Odgovori