Ocemo bebu!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
NajIgor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 6:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ocemo bebu!

Post od NajIgor »

Koji je najbolji nacin, na sta treba obratiti paznju da bi se ostalo u drugom stanju, jer pokusavamo a nikako da se desi menstruacija mi traje 26 ili 28 dana tj.varira mi voleli bismo bebu pa sta da ucinimo povodom toga unapred zahvalni.
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Mnogo toga moze da se uradi

Post od zabrinuta75 »

Moze da se uradi puno toga.

Krenimo od pretpostavke da je kod vas oboje sve u redu, ali da se beba eto nekim pukim slucajem jos nije desila. U tom slucaju treba da ciljate odnose, tj. da "spavate" u toku tvojih plodnih dana. Trebalo bi da su ti plodni dani sredinom ciklusa, dakle 13. ili 14. dana ciklusa. Ukoliko neces da nagadjas mozes da organizujes pracenje ovulacije ultrazvukom u nekoj od drzavnih ili privatnih klinika ili u Domu zdravlja u kom imas karton. Takodje mozes da kupis u apoteci kucne testove za pracenje ovulacije ili da nabavis Maybe baby mini mikroskop.

Takodje, bilo bi dobro da period apstinencije tvog supruga pre tog ciljanog odnosa bude dva ili tri dana, kako bi njegov "materijal" bio najbolji moguci.

Bilo bi pozeljno da posle odnosa ne ustajes odmah da se setas, piskis i slicno. Trebalo bi sto duze da lezis i to sa nogama i guzom podignutim u svecu ili bar sa izdignutim "zadnjim trapom", kako bi muzevljevim "plivacima" pomogla da odu bas tamo gde treba.

Mnogi lekari savetuju i ispiranje zene rastvorom sode bikarbone pre odnosa, jer se moze desiti da ima prejaku vaginalnu floru koja ubija muski "materijal". To nisam radila, ali ti pokusaj ako mislis da ce pomoci.

E sad, ne znam koliko dugo pokusavate da zabebite prirodnim putem i koliko vam je godina. Obicno kazu da su svi pokusaji do godinu dana potpuno normalni, ali da ukoliko ne dodje do zaceca i nakon tog perioda, treba obaviti neophodne preglede i analize kako bi se videlo da li postoji neki problem. Ti bi se u tom slucaju obratila svojoj dr ginekologu, koja bi ti za pocetak uradila ultrazvuk, papa test, vaginalni bris i kolposkopiju i poslala da uradis cervikalni bris na bakterije, kao i na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, kao i na analizu zenskih hormona iz krvi odredjenog dana ciklusa. Suprug bi trebalo da uradi spermogram i spermokulturu, kao i bris uretre na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.

Toliko za sada.

Napominjem da nisam lekar i da sam sve gore napisano napisala iz licnog iskustva, sa najboljim namerama, svakako.

Veliki pozdrav !!! Puno srece !!!

Do skorog zabebljenja !!! :lol:
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Greska

Post od zabrinuta75 »

Greskom mi je server duplirao poruku, a kako ne moze da se obrise, vec samo izmeni, eto ovog nepotrebnog teksta.
Odgovori