Izvinjavam se sto postavljam pitanje na koje ste sigurno mnogo puta odgovarali, ali znate da svako ima svoj dozivljaj problema. Narocito u trudnoci...
Nalazim se u petnaestoj nedelji trudnoce (inace, ovo mi je prva trudnoca) i UZ nalaz je uredan. Problem su kondilomi, koji su se jako prosirili i zahvatili cak grlic materice. Kod supruga ih je bilo tek nekoliko i uspesno su uklonjenim kratkotrajnom terapijom tecnim azotom.
Ginekolog koji mi vodi trudnocu, u koga zaista imam puno poverenja, smatra da se kondilomi, posto se vec nalaze na mestima na kojima se nalaze, nezaustavljivo sire i izvesno prenose na bebu prilikom porodjaja, moraju ukloniti lasersim putem, nakon sto se zavrsi organogeneza bebe. Ta intervencija zahteva totalnu anesteziju, jer bih uz koriscenje lokane bila izlozena strahovitom bolu.
Doktor mi je naglasio da u tom periodu bebi ne moze stetiti totalna anestezija, ali bih ja ipak jako cenila Vase misljenje, zato sto sam uzasno zabrinuta.
Takodje, zelela bih da znam koje su, prema Vasem misljenju, sanse da se kondilomi nakon ovakve intervencije vrate do kraja trudnoce.
Ne moram Vam reci koliko mi je stalo do toga da svoju bebu ni na koji nacin ne ugrozim, totalnom anestezijom prilikom inervencije, kondilomima na porodjaju...
Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru!
Za dr ObGyn-totalna anestezija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 1:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5