Za ObGyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Moon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 8:46 pm

Za ObGyn

Post od Moon »

Radi se o sledecem:
uskoro ulazim u IVF postupak pa zbog toga sam radila Papa test i briseve, ali tu postoji nesto sto mi nije bas jasno, a to je: nalazi briseva su OK i u njima izricito pise da Candide nema, a u nalaze Papa testa stoji sledece Benigne celijske promene - inflamacija i Candida - pozitivna!!! Kako je moguce da ove nalaze ne odgovaraju jedno drugome kad i brisevi i papa su uzimani u isto vreme?
Jos nesto mi nije jasno sta je inflamacija i dali Candida moze da bude njen pricinjitelj, ako ne sta?
U vezi Candide napominjen da i na proslom Papa testu je bila pozitivna zbog cega sam koristila Canesten vaginalete, zasto se ona ponovo vraca, dali je mozda Stediril D koji pijem vec duze vreme moze nesto utecati na nju?
I na kraju, dali mogu uci u IVF postupak sa ovakve nalaze?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Mozete uci u proces za IVF, inflamacija na grlicu sa normalnim PAPA nalaza i nekom kandidom ne predstavlja smetnju za IVF ishod.
Srecno i javite se kad test postane pozitivan da nazdravimo !
Pozdrav,
ObGyn
Moon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 8:46 pm

Post od Moon »

Hvala jos jednom i ako bude + javi cu odmah!!!
Odgovori