Za ObGyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Sally5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za ObGyn

Post od Sally5 »

Moram prvo da kazem da ste me impresionirali sa Vasom profesionalnoscu i dobrotom. Hvala Vam puno jel znam koliko ste zauzeti, ali ipak nadjete vremena za nas i unesete se u problem.

Ja zivim u Torontu. Pokusavam da zatrudnim 5 godina i nista. Prvo sam isla u St. Mike's hospital( Dr. Derzko Christine) dve godine, bila na Clomid-u 12 ciklusa, radila 3 inseminacije. Jedini problem koji mi je pronadjen bio je nesto povisen insulin, zbog toga sam pila Metformin 250mg dnevno. Kod supruga smanjena kolicina(0.5ml), pokretljivost i broj OK.

Onda sam presla kod drugog doktora. Dr. Neitan Roth-a ,( ja pisem njihova imena mozda ih i znate) Tu sam prvo uradila prohodnost jajovoda, (prohodni). prvi put sam kod njega bila prosle godine u septembru. On me nije ni jedanput od tada ginekoloski pregledao, niti uradio i jedan bris. jedini problem sto se njega tice je bio povisen prolaktin( vrednost je bila 25), pa sam bila kod endokrinologa koji me je stavio na bromokriptin 1 tab. dnevno. Dr. Roth nije pravio nikakav problem sto se tice smanjene kol. sperme, rekao je da je to OK. Predlozio je da pijem Metformin 500mg 2x1. Sto i cinim.
Radili smo kod njega 2 inseminacije.Stimulacija je bila Gonalom F . Imala sam 5-6 vecih folikula , ali nista od trudnoce.

Sada mi je predlozena IVF, spremam se za septembar. Ali se i dvoumim da li da idem kod njega ili nekog drugog. Pre neki dan sam bila kod njega i dok je on bio sa drugim pacijentom ja uzmem moj file i vidim da mi nalaz urina pokazuje mix bakterije, nalaz od pre 3 meseca za koji mi on nije nista spomenuo, i sa takvim nalazom sam radila inseminaciju.

Molila bih Vas da iznesete Vase misljenje i ukoliko znate nekog dobrog doktora i kliniku koja radi IVF u Torontu da mi predlozite.

Puno pozdrava i kada stignete molim Vas da mi odgovorite
Sally5
Novi član
Novi član

Post od Sally5 »

Zaboravila sam da napisem imam 31 godinu, nisam imala nikakvih zdravstvenih problema, nikakvih operacija,
Sally5
Novi član
Novi član

Post od Sally5 »

E bas sam dosadna, ali imam jos jedno pitenje, imam neki mali polip koji tako dole viri, to imam sto godina, nista se nemenja ni u velicini, pa me zanima da li bi to trebala da uklonim ili je to bezznacajno kao sto kazu ovi doktori.
I da li postoji mogucnost da ja dodjem kod Vas na jedan detaljan pregled?
Odgovori