Za dr. Obgyn!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za dr. Obgyn!

Post od boni78 »

Postovana dr. Obgyn,
Zvucnik mi je juce pisala da ste ponovo na forumu, a kako sam se i ja ponovo pridruzila, mogla bih napisati sta se sa mnom dogodilo za proteklih godinu dana i zanimalo bi me vase misljenje.
Ako se secate posle uradjene biopsije stigao mi je nalaz VIN I od patologa, moj ginekolog je posumnjao u taj nalaz jer mu kako kaze,kolposkopski nalaz nije odavao taj utisak i trazio je konsultaciju drugog patologa. Ja sam plocicu odnela drugom patologu, on i jos jedna doktorica koja obicno ide na konzilijume kod ginekoloskih bolesti negirali su postojanje Vin-a i rekli da je to vise dijagnoza ocajnika posto se sa moje plocice vidi postojanje nekog zapaljenja, za koje nisu mogli reci sta je konkretno ali su izriciti bili po pitanju toga da VIN nije moja dijagnoza. Posto sam bila uzasno zbrkana i rastrzana jer sam puno nade polagala u biopsiju koja je medjutim unela jos vecu konfuziju, preko rodjaka sam poslala moje plocice na Onkologiju u Kladovu gde su takodje negirali Vin ali niko nije znao da kaze koja je moja stvarna dijagnoza pa su poceli da spekulisu sa virusima,tj. kako je neko virusno zapaljenje. Kako sam bila testirana na HSV2 i negativna, sugerisali su da bi to mogao biti HPV i slicno. Ali sve se zavrsilo samo pukim nagadjanjem. U to vreme sam stala sa ucenjem, jer sam bila uzasno depresivna i razocarana u medicinu kao nauku a tek u nezainteresovanost lekara koji cim vide nesto sto odskace od standardne dijagnoze i terapije, jedva cekaju da te izbace iz ordinacije i prebace te na nekog drugog, ko je satro, vise strucan. Onda sam i sama shvatila da od svega toga imam samo stetu, posto su mi pricane price od toga da ce se na VIN nadovezati karcinom do toga da previse volim svoga momka pa mi je psihogeno uvecan sekret, a od terapija mi je preporucivano isto sve i svasta od: laser evaporizacije (posto je jedan lekar video i nevidljive kondilome koje drugih 10 nije i hteo da mi naplati skidanje istih) do terapije ostajanjem u drugom stanju cime bi se podigao nivo mojih hormona i otklonila atrofiju. Da ne bih zavrsila u zavodu za mentalno zdravlje, ogradila sam se od svega i apsolutno "digla ruke" i bacila se na ucenje. Nisam otisla ni kod jednog jedinog lekara vise, sazivela sam se sa svojim problemom! Proslog meseca sam diplomirala i imacu ubuduce vise vremena da provedem baveci se sobom, pogotovu tokom staza!
A moje stanje vam je trenutno ovako:
Menstruacije su mi kao svajcarski sat, na 28i dan, ovulacija na 14i i svakog puta na dan ovulacije (a to se ranije nije desavalo) ispada mi chep koji je sluzav i razvlaci se, mi smo ga na fakultetu zvali cep plodnosti, nadam se da je to to. Tegobe su mi najgore posle menstruacije u smislu toga da mi je koza vulve iritirana, narocito posle odnosa, verovatno zbog toga sto je sva istanjena pa tako i osetljivija. Ali to na srecu traje maksimum 4-5dana, pa kako se priblizimo ovulaciji tako se situacija popravlja i posle i tokom nje je sve ok. Ponekad mi je sekret povisen, belicasto-svetlozuckast, dok sam bila zdrava toga nije bilo, ali u odnosu na period tokom bolesti taj sekret je sada manji. Inace imam normalne seksualne odnose, bez bolova unutar vagine koji su nekad bili nepodnosljivi. Prestala sam da koristim bilo kakvu zastitu. Mislim da nikad vise u zivotu necu doci u dodir sa kondomom, jer mi iritirana vulva uzasno reaguje na one premaze. Kada mi je lekar poslednji put gledao vulvu kolposkopom (a to je bilo pre skoro 9 meseci), nije imao sta da kaze osim da je jako istanjen epiderm, koza kao atrofirala i da se vide jako izrazeni krvni sudovi derma, verovatno zbog te istanjenosti epiderma. Jako su mi postale izrazene zlezde( Fordajs), to ja vidim golim okom. I to je to! Sad bih uradila neku kontrolu (papa test i kolposkopiju) ali nisam pametna kod koga da to obavim.
Moja vizija svega sto se desilo: prilicno je neobjasnjivo da odreagujem na 1 i to ne celu popijenu kutiju kliacila toliko jakom infekcijom i vulve i vagine, nisam imala srece da odem kod ginekologa koji bi dao manje agresivnu terapiju pa je ta terapija samo potencirala simptome,a u pokusaju da mi sterilizuju vaginu (koja ima prirodnu zastitu) ta je zastita stradala i sve me je to kostalo 9 meseci bolova i mnogo, mnogo zivaca i nazalost zauvek izmenjenom kozom vulve pogodnom za sve. Jedino sto sada ne znam je sta mi je ciniti. Necu da pokusavam sa terapijama kad nemam ni dijagnozu i tako sedim i cekam. Trebalo bi da radimo na tome da budemo sto zdraviji a ne da se zadovoljavamo odsustvom bolova kao sto ja sada radim. Raspitivala sam se po celoj zemlji postoji li lekar koga posebno zanima to podrucje vulve, gde se preplicu dermatovenerologija i ginekologija, ali izgleda da je to neprofitabilno pa nikog ne zanima. Kod nekih sam cak i bila, ali to je smesno i apsurdno pa nije vredno pomena. Ali kad vas muka natera... Imate li neki predlog ili ideju za mene?
Veliki pozdrav!
Bony
Odgovori