Za Dr.Obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 02, 2006 1:01 am

Za Dr.Obgyn

Post od bi »

Postovana Dr.Obgyn,
imam 29 godina,ovo mi je druga trudnoca,ali prva beba...pre trudnoce sam imala cestu upalu desnog jajnika...Sad sam trudna 35+3 i od pre 2 dana osecam slicne bolove u predelu desnog jajnika,gde je ranije bila hronicna upala...Da li mislite da je moguce da opet imam upalu jajnika i vas savet sta da radim ako jeste?
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Dijagnoza: hronicna upala jajnika, jestejedna od najcescih dijagnoza koju postavljaju nasi ginekolozi, pa ispadne da svaka druga zena ima istu. Ne bih rekla...to ne znaci da je niste imali...ako uz to ziganje koje navodite nemate nikakve druge simptome, niste mijenjali partnera, i cervikalni brisevi na hlamidiju i gonoreju su Vam u toku trudnoce radjeni i bili negativni, onda je sansa da imate upalu jajnika ekstremno mala.

Najverovatnije jeste da imate bol koji je uzrokovan istezanjem okruglog ligamenta koji spaja vrh materice na obe strane sa zidom Vase karlice, a taj ligament se proteze kroz ingvinalni kanal ( preponu ) i zavrsava u velikim usnama. Vrlo je cesta pojava i ne treba da se plasite, ako nemate druge simptome, kao sto su pojacan iscjedak neprijatnog mirisa, temperaturu, konstantne bolove, peckanje u vagini, et cetera....

Mozete da uzmete nesto protiv bolova kao sto je acetaminofen, ili codein, ako niste alergicni na te lijekove. Srecan porodjaj.
Pozdrav,
ObGyn
bi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 02, 2006 1:01 am

Post od bi »

Doktorice,hvala Vam puno sto ste se javili!
Testovi koje ste pominjali su bili ok,jedino sto mi se javlja,s vremena na vreme( a ja mislim da je to prilicno cesto)jeste peckanje i mislim da je to yeast infection(mozda kandida)...znam da je to `normalno` u trudnoci,al meni se to javlja prilicno cesto,svakih mesec i po....u prvom tromesecju,kad mi se javila infekcija,dr. mi je dao terazol,na kom sam procitala da se ne preporucuje koriscenje u prvom tromesecju...posle mi se opet javljala infekcija,i onda mi je dao monistat3 i rekao da ako se infekcija ponovi koristim boric acid,za sta sam nasla da se nikako ne preporucuje u trudnoci...znam da se hranom moze uticati na glj.infekciju,tako da vodim racuna i o tome...secer mi je ok...gvozdje mi je smanjeno pa pijem 2x dnevno palafer zajedno sa c vitaminom...
Odgovori