Obgyn na TV-u

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Obgyn na TV-u

Post od Ka1 »

Verovatno neka od vas devojaka gleda emisiju koja upravo ide na RTS-u, zove se KLJUC i tema je vantelesna oplodnja. E pa onda ste verovatno primetile da je lekar koji gostuje u emisiji spomenuo DOKTORKU IZ KANADE SA JEDNOG FORUMA KOJA JE DAVALA ODLICNE ODGOVORE ! Nije se bas izrazio recju ODLICNE ali se to moglo procitati izmedju redova! :lol: :lol: :lol:

Ja samo da cestitam! :D
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Da gledala sam i ja tu emisiju samo mi se cini da mnoge bitne stvari nisu recene. Stvarni problemi su samo dotaknuti i brzo se preslo preko njih.Mozda je problem sto emisija kratko traje ali definitivno treba vise vremena za ovako ozbiljnu temu.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

U pravu si, emisija je potpuno bila povrsna a i ova Natasa je tupava. Ali ovde nije to tema. :)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ej bre Ka1 ja sad tek videh post, i uključila sam se na kraj .........Sutra ću gledati reprizu.

# Kaca 33 za ovakve stvari se prvo jako malo posvećuje programa , a i sve je zbrda z'dola zbog dužine emisija .........Al bar su počeli samo niko baš ne pominje odakle toliki uzrok steeriliteta ....pa čak i kod parova kod kojih analize pokazuju da je sve ok.

Verovatno je to bilo u emisiji , ali sutra gledam

Ćao i pozdrav Ka 1 što misli na svoje ''drugarice''. :wink:
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Ma pricali su kao da je to tako generalno zbog stila zivota, zagadjenja, hrane, stresa... da je jedino u Skandinaviji spermogram danas isti kao sto je bio pre 50 godina a da je svuda u Evropi daleeeeeeko losiji. I da ce za ja mislim 30 godina 30% populacije u Evropi biti neplodno.

Obrati paznju kada lik bude spomenuo "doktorku iz Kanade" . :lol:
jamuna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 9:42 pm

Post od jamuna »

:P ,
Upravo mi je to "zapalo za oko" ,i sto je lepo upravo sam cula da ju je pohvalio kolega!

Pozdravi i srecno u zivotu i sa zdravljem svima!
Pozzzzzzzzzz
gocaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 3:00 pm

Bravo za našu, dragu, doktorku OBGYN !!!

Post od gocaz »

Takođe, sam sinoć od 22 do 23 sata na I programu RTS-a gledala emisiju Ključ, novinara Nataše Miljković, Veštačka oplodnja.

U jednom trenutku gost dr Nebojša Radunović ( Institut za ginekologiju i akušerstvo ) pomenuo je jedan od foruma na internetu, gde se vrlo lepo izrazio o jednoj doktorki iz Kande.

Bravo za našu, dragu, doktorku OBGYN !!!. Dobar glas se daleko čuje !

Mali komentar za novinara Natašu M. Ona treba da odluči da li je samo lepa ili samo pametna. U njenom slučaju ne ide jedno i drugo. Tema emisije je bila ozbiljna i bolna. Njeno vođenje je bilo ispod svakog nivoa.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Sva je iskrivljena i stegnuta sa prekrstenim rukama. Ne lici ni na sta. Kao da joj treba nadljudska snaga da kaze nesto.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Ako je tema emisije bila kako okolina prohvata roditelje koji su prosli kroz vestacku oplodnju i njihovu decu onda se Natasa mozda i dotakla teme, a ako je tema bila haos i beznade koje vlada u domenu vestacke oplodnje u Srbiji, ono kroz sta sve parovi prolaze i koloko javasluka tu ima, slazete se, to nije ni dotaknuto, ona nije dorasla toj temi, a oni koji jesu nidu spremni da se njome bave.....
boni78
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:36 am

Post od boni78 »

I ja sam gledala pomenutu emisiju i cula pohvalne komentare o nasoj doktorki. Iskreno receno, bas mi je bilo toplo oko srca! :D
A sto se same emisije tice, tema je promasena totalno, pa nisu ljudi koji idu na vestacku oplodnju i njihova deca vanzemaljci i nije to najveci problem u ovom drustvu. Problem sa sterilitetom je mnogo siri i kompleksniji i podrazumeva nestrucnost lekara, lutanje od jednog do drugog, trosenje nerava, novca itd. Bar je na ovom forumu bilo dosta reci o tome... I upalo mi je u oci da nije dovela nikog ko se jos uvek bori sa problemom zaceca nego sve tri zene koje su uspele dobiti decu i koje ustvari pokazuju zahvalnost lekarima koji su takodje bili gosti. Trebalo je staviti akcenat na tu samu borbu, kroz sta su ti ljudi prosli, sta su sve isprobali i kako skratiti taj put i prevenirati muke kad smatram da sve moze mnogo brze i lakse i bez skitanja kad bi nam zemlja bila sredjenija i kad bismo ziveli u drzavi gde svako snosi posledice svog ponasanja!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Vidim, Obgyn odgovorila na neku temu a nece ovde. Pa zar je toliko skromna? :lol:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

e pa ja se prosto prepadoh...da se tamo neko ne prestavlja pod mojim likom ( nije da je manekenski, kao Blonde-in ali ?! originalnost je originalnost ! ).

Bas mi je milo sto drzite 'oko' na tim Vasim javnim scenama pa eto uhvatiste i dr.Radunovica, koga licno poznajem a i on mene, ali on nema pojma da ja to dangubim na ovom forumu ! mada nije mnogo ljudi koji su zavrsili specijalizaciju na GAK-u otislo da se dokaze u svijetu...ali to nije vazno...vazno je da Vi pazljivo slusate i motrite svaku rijec o ginekologiji i akuserstvu, i da pazite da se nesto 'u sokaku' ne desava neprimjereno !

Obicno to radi Jane_doe ali nesto je 'zalutala' u knjige...bice od nje nesto ! moramo da imamo arhitetke koji ce da grade najljepse bolnice po nasoj bivsoj Yu...
Pozdrav,
ObGyn
Ka1
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ka1 »

Haha, pisali smo u isto vreme! :)

A ti si (ili bi mozda trebalo da se obracam sa VI :-?) ovde specijalizirala? Bas zanimljivo sto se licno znate a on ne zna da je govorio o tebi. :) Mislim da je ispod njegovog imena pisalo da je direktor...
Odgovori