za ObGyn-sta dalje???????

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nadalina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 6:27 pm

za ObGyn-sta dalje???????

Post od nadalina »

Imam 37 godina, suprug 34.Sest godina smo u braku,nemamo dece.
Kod mene svi nalazi u redu-brisevi,kolposkopija,HSG
Kod supruga-oligoasthenospermia,spermogram ide od 3 miliona do 15-20 pa onda naglo padne.Urolog mu je davao da pije Nolvadex,caj od zdravca,
Proxeed....Poboljsanja nema.
Par godina u drzavnoj klinici u Beogradu,svaki mesec folikulometrije svaki put konstatovana ovulacija,trci kuci pravi bebu-naravno nista od toga.
Kada smo videli da vreme prolazi odlazimo kod privatnog ginekologa,predlaze nam inseminaciju pa vantelesnu.
Inseminaciju smi radili 24 i 25.09.06. Pre toga sam imala stimulaciju sa Gonalom ,Menopur,naravno Pregnyl (sigurno pogadjate na kojoj sam klinici radila).Moj odgovor je bio fantastican,tako da sam primila manju dozu hormona,nazalost JA NEMAM UOPSTE VREDNOSTI HORMONA koji su mi svaki dan proveravani ,debljinu endometrijuma,cak ni kakav je bio spermogram,znam samo jer sam videla na ultrazvuku da sam imala puno velikih folikula.da skratim -NIJE USPELO!!!
Doktor odusevljen stanjem i radom mojih jajnika predlaze sada jos dve inseminacije, kao da zaboravlja spermogram,meni je to malo skup sport,izadje skoro kao vantelesna.
Osecam se uzasno,zrela sam za psihijatra,imam gusenja,non stop "kuvanje u stomaku",ne znam uopste kako funkcionisem,pa vidite kako sam se raspisala....Dilema,sta dalje?
Znam samo da ne zelim vise nista da radim u Srbiji,sve mi se zgadilo.
Odgovori