Za pochetak....imam 24 godine, nezaposlena sam, i za sobom imam jednu trudnocu koja se zavrshila spontanim pobachajem,to je ujedno i moj prvi pokushaj. Ciklusi su mi na 24-27 dana, trajanje menstruacije 4 dana bez ikakvih bolova i simptoma...
U 8 nedelji mi je pochelo tachkasto krvarenje (petak) kada sam otishla na hitan prijem gde me je doktor pregledao na UZ i ustanovio da je sa bebom sve u redu, da postoji srcana radnja. Jedina primedba je bila mala gestacijska vreca. Dao mi je terapiju inekcije progesterona svaki drugi dan po jednu (4 ukupno) znachi prvu sam primila u petak, u subotu je manje krvarenje, u nedelju primam inekciju, ali i dalje imam slabo krvarenje...u ponedeljak na utorak...u toku noci desava mi se spontani pobacaj...tacno sam osetila kako mi se sve sliva kroz utrobu, i otishlo mi sve...punoooooo krvi i beba (koju sam drzala u rukama

E sad... mene zanima ....s obzirom da sam nulta negativna krvna grupa....da li je to shto sam rhogam primila u sredu posle revizije kasno...s obzirom da je prvo krvarenje bilo u petak, iako je sam spontani bio u ponedeljak na noc... I sta znachi ta mala gestacijska vreca???

Drugi problem imam sad....
Naime...posle pobachaja mi je radjen test na hlamidiju koji je pozitivan, mikroplazma i ureaplazma je u redu kao i papa test.
Dobila sam terapiju ali sam u toku terapije imala peh u toku odnosa...bolje retji pukao nam je kondom i partner je svrshio u mene... terapiju sam ipak otpila do kraja. Pre 2 nedelje sam opet ishla da se testiram i opet sam pozitivna na hlamidiju, dobila sam terapiju eritromicinom i hemomicinom, partner samo jednu kutiju hemomicina.... opet peh kao i u toku proshlog lechenja.... ja prekinula lechenje...jer sam tek jedan dan pila terapiju, ali parner je vetj popio svoju....
Juche ode da se testira kad negativan

Ja zelim shto pre da pochnem da radim na novoj trudnoci...pa me zanima dal hlamidija (koju vishe neznam jel imamo ili nemamo) moze da bude opasna??? Tj dal mogu da je lechim u trudnoci? Ili da je po svaku cenu izlechim pre trudnoce? S obzirom da mi je ginekolog rekao da posle 2 neuspeshne terapije moramo napraviti pauzu u lekovima...
Mnogo bi mi znachio vash odgovor...
S postovanjem Zumbul