Za ObGyn!! Pomozite mi!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nina_nina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 6:08 pm

Za ObGyn!! Pomozite mi!!

Post od nina_nina »

Za ObGyn
Prvi put se susrecem sa ovakvom dijagnozom i od velike bi mi pomoci bio svaki Vas komentar. U pitanju su kondilomi. Napisacu Vam postavljenu dijagnozu, pa Vas molim i za malo objasnjenja. Inace ono sto sam razumela jeste da su kondilomi spoljasni, da ce mi ih uklanjati laserom ali tek negde u septembru. ( Sekret grupe V koji "trenutno dovodim u normalu" orvagilom i triagylom)
Pitanje je pored objasnjenja dijagnoze, je li pametno cekati tek septembar za ukljanjanje kondiloma i moze li se stanje pogorsati?
Jos nestoi decko ih ima i jel bi bio problem ako bi imali odnos pre skidanja kondiloma, moze li se sta pogorsati na taj nacin?
(22 godine, nije bilo nikakvog prekida trudnoce niti poroda)

Dijagnoza: Spoljna genitalija papilomatozna. Pod spekulumom uzan cervicitis. Uterus u A.V.F. normalnih osobina. Andexa i parametrija slobodna, neosetljiva. Douglas prazan. Dojke b.o.
PA: Dg. Cervicitis chr. Papilomatosis vulva
UNAPRED HVALA!!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Do septembra / oktobra mozete da probate Aldara krem, koji se stavlja na kozu ! vulva obuhvata i perineum, i velike usne, i pubicni diio koze iznad klitorisa...ali i druge dijelove koji su pokriveni sluznicom ( male usne, vagina,klitoris ) na koju se Aldara ne stavlja.

Potrebno ju je stavljati 3x nedjeljno, u roku od 16 nedjelja ( 4 mjeseca), tako sto se aplicira na lezije ( genitalne bradavice ) uvece kada podjete spavati i ostavi se tamo izdmeju 6-10 sati a nakon toga se vulva opere i ostatak kreme ispere. Ponekad se moze javiti osjecaj pecenja, smanjene pigmentacije, svraba i onda samo prorijedite ucestalost aplikacije.

Vrijedi probati prije hirurskog skidanja...i veoma je efikasna i skupa...iako ne znam cijene na yu trzistu.
Pozdrav,
ObGyn
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Drugi dio odgovora...
Ukoliko ih oboje imate...onda seksualni odnos ne moze da pogorsa oboljenje, ali je potrebno da i Vas decko posjeti urologa, koji ce da ga savjetuje kako ce da skida kondilome ! Oboje treba da primite tretmane, lijekovima ili hirurske, a ne da se lijeci samo jedno, jer ce onda seksualni odnos da dovede do ponovnog recidiva.
Pozdrav,
ObGyn
nina_nina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 6:08 pm

Post od nina_nina »

Zaista, veliko hvala na odgovorima i trudu!
Pozdrav!
Odgovori