Za obgyn i Pedju, ketin?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Za obgyn i Pedju, ketin?

Post od balkanika »

Radila sam osnovne analize i u nalazu za urin stoji da su ketini pozitivni sta to znaci i da li bi trebalo da me brini s obzirom da sam 7 nedelja trudnoce? Ostale analize kks i glikemija su u granicama normale. :roll:
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Post od balkanika »

Ispravka u slovima u pitanju su ketoni.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Ketoni se javljaju u urinu kada organizam koristi masti kao osnovni izvor energije...sto se moze desiti u stanjima u kojima niste jeli vise od 18 casova hrani u kojoj se nalaze ugljikohidrati ! dakle gladovanje ili povracanje u ranoj trudnoci...dehidracija ( vrlo cesta u trudnoci ) u toku toplih dana, ako je pacijentinja dijabeticar moze da bude koristen kao jedan od pomocnih testova u procjeni dijabeticke acidozi, ali simptomi pacijetkinje i visina glukoze su mnogo pouzdaniji parametri...

Dakle nije nista strasno Balkanika...cestitam na trudnoci, opustite se i uzivajte.! Sve najbolje...
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori