Za Dr.ObGyn-odnos i upala besike

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Za Dr.ObGyn-odnos i upala besike

Post od ikica »

Evo mene opet na ovom forumu(pozdrav svima i posebno najboljoj doktorici :wink: ) sa jedan drugaciji problem. Naime cesto puta mi se desava da dobijem jaku upalu besike i to dan-dva nakon seksualnog odnosa. Zadnji put kad mi se to desilo otisla sam ginekologu i rekla ovo isto, uzet mi je bris iz uretre i vaginalni bris i oba su bila sterilna, nije bilo patogenih bakterija u nalazima. Dobila sam ipak antibiotik i proslo me nakon uzete terapije, medjutim to se ne moze kod mene "trajno" resiti i eto mene opet u istom stanju, tj mali fizicki ili psihicki stres pa odnos nakon toga i - :( cistit. Ne znam gde vise da trazim leka obzirom da ovo vucem godinama, dali kod ginekologa ili kod urologa :o
Zadnji PAP uzet u mesec jun i nalaz je bio uredan, kolposkopija takodje. Vaginalni bris-hlamidija i ureoplazma od pre toga je isto bio negativan. Jedino se isto tako cesto kod mene javlja kandida koja me ne promasi pri padu imuniteta.
Znaci doktorice moje pitanje do Vas ukoliko mozete da mi odgovorite je, sta bih trebala da uradim i dali je potrebno da ponovim urinokulturu ili vaginalne briseve ili koje druge pretrage je potrebno da uradim jer ovo mi vec postaje frustrirajuce i jako neprijatno i kako te tegobe mogu da budu tako tesno povezane sa seksualnim odnosom? Ili mozda bi trebalo da partner uradi neka ispitivanja mada :o ... Ne znam zaista :evil:

Puno Vas pozdravljam i molim Vas da mi odgovorite ukoliko ste u mogucnosti posto sam procitala u neki od postova da ste "zaglavili" dezurajuci na poslu :D
Hvala
Odgovori