Već sam Vam se obraćala u vezi sa svojim problemom u topiku pod naslovm “STALNO MI SE VRAĆA ENDOMETRIOZA” i bila više nego zadovoljna, pre svega, stručnim i iscrpnim odgovorima koje ste mi pružili. Ponovo sam u prilici da Vas konsultujem sa tematikom koja bi se možda i mogla obuhvatiti već pomenutim topikom, ali odlučih da to bude novi, s obzirom na mogućnost izdvojenog sagledavanja ovog pitanja, barem sa lične tačke gledišta.
Dakle, na folikulometriji mi je utvrđeno postojanje ovulacije. To mi je za kratko ulilo nadu u ostvarljivost trudnoće, uprkos tome što veliki deo posla tek usledio. Neophodno je uraditi kontrolu prohodnosti jajovoda (HSG), ali to mi nije bilo preporučeno jer je na ultrazvuku već izvesno vreme u Douglasu konstatovano prisustvo okruglaste formacije promera 30-tak mm za koju je postojala izvesna sumnja da je ponovo u pitanju endometrioza (inače, podsećam da sam za poslednje tri godine već tri puta operisana od ove bolesti

Međutim, nalaz CT skenera nije bio definitivan (ZAKLJUČAK: CT nalaz ukazuje na postojanje suspektnog recidiva endometrioze paraadneksalno levo i u Duglasovom prostoru levo kao i subserozni miom, ali zbog različite lokalizacije u odnosu na ultrazvučni ginekološki pregled predlaže se MR male karlice).
Tako sam dalje bila “prosleđena” na magnetnu rezonancu. U nalazu magnetne rezonance stoji sledeće: Retrouterino pararektalno na levoj strani, u projekciji Douglasovog rececusa, prisutna je nodularna promena okruglastog oblika, najvećeg dijametra 3,5 cm, niskog T2 i mešovitog T1 signala (predominantno niskog, sa nekoliko hiperintenznih hemoragijskih lokulacija na medijalnom aspektu) – po karakteristikama odgovara endometriomu.
Ne spominje se da je zahvatilo creva, što mi je dalo tračak nade. E sada, evo opet tih famoznih oprečnih mišljenja lekara

Čijem mišljenju da se priklonim?