Za dr.ObGyn - greska u sexu :)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

mina81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 10:59 pm

Za dr.ObGyn - greska u sexu :)

Post od mina81 »

Moj decko i ja smo vec par puta u poslednjih mesec dana imali vaginalni sex posle analnog. Ne koristimo kondom jer smo u jako dugoj vezi i verujemo jedno drugom a i da nam se omakne ne bi bio prevelik problem. :D Znaci bez menjanja kondoma, pranja ili slicne zastite.
Naravno da znamo da to ne treba da se radi ali...

U cemu je problem? Problem je u tome sto sam pre izvesnog vremena pricala sa drugaricom iz drugog grada koja se zarazila hlamidijom. Pre neki dan sam bila kod ginekologa i trazila da mi uradi bris i odnela na higijenski zavog po rezultate. Rezultat je pozitivan?! Problem je u tome sto ja sada nisam u mom gradu neko u BG u kom studiram i zbog obaveza na fakultetu ne mogu nikako da idem kuci sledece dve - tri nedelje, za kada sam i zakazala kontrolu kod doktorice.

Citala sam na forumu koliko su skupi lekovi i lecenje i u prilicnoj sam nervozi. Pricala sam sa drugaricama koje mi daju (laznu?) nadu da je moguce da je test pogresio zbog bakterija koje su mi prenete za vreme tih (&^%*&^$#) analno-vaginalnih sexova.

Kad se vratim kuci oticicu do doktorice na razgovor i ako je potrebno dodatne preglede. Ono sto sam sada htela da pitam je da li je moguce da je test pogresio?
Hvala.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Jako se retko prave greške ,ima ih naravno ali.....
imali vaginalni sex posle analnog..... Znaci bez menjanja kondoma, pranja ili slicne zastite.
Naravno da znamo da to ne treba da se radi ali...
Činjenica je da je jedan od načina prenošenja taj,kao što se preporučuje brisanje toalet papirom od napred ka nazad iz istog razloga da ne bi došlo do prnosa raznih bakterija pa i hlamidije ...

Neču da vas plašim ali je mala verovatnoća da je u pitanju greška....Ako jeste moje izvinjenje :wink:

Ako nije lečenje traje dugo i mora se biti uporan do samog izlečenja , pa tri puta ponoviti bris ,zbog sigurnosti ,e tek se onda izlečenje smatra sigurnim.Isto važi i za vašeg partnera jer u suprotnom se igrate ping-pong efekta.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

MinjaB

Molim vas da ne brkate pojmove a pogotovo da ne zbunjujete devojku jos vise.

Hlamidija se ne moze preneti brisanjem papira pogresnim putem, tako se prenosi Esherihija.
Hlamidija se prenosi iskljucivo seksualnim putem i veoma retko drugim putem (prica se o bazenima, solarijumima ili preko peskira)

Toliko.
Mislim da je ovde dosta pisano na tu temu.
guci
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm

Post od guci »

Malo me ovo oko nacina prenosenja hlamidije buni. Naime, moj muz je imao hlamidiju u brisu, a da pre toga NIKADA nije imao seksualne odnose (bili smo nevini oboje). Ja je nisam imala, i ta prica je odavno zavrsena (izlecio se i imamo dete), ali mi jos uvek nije jasno KAKO?
MARRY
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 6:38 pm

Post od MARRY »

Lecenje hlamidije nije narocito skupo, ali testovi na nju znaju da budu. Ali, upitaj se, zar je zdravlje skupo? ili mogucnost steriliteta? To nije bakterija koja se olako shvata!!!
Sto se tice odlaska ginekologu, pa nije potrebno da idete kuci, imate u Beogradu studentsku polikliniku, pa se tamo i obratite! Sigurna sam da su oni prebukirani slicnim slucajevima. A sto se tice seksa, samo promenite smer i sve ce biti u redu! :D I pametnije ubuduce. Sve najbolje! :wink:
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm

Post od maslacak »

Koliko ja znam hlamidija moze da se dobije i od zivotinja-macke,psi,itd.
nevenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:22 am

Post od nevenam »

koliko kosta testiranje na hlamidiju?
ivana11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 4:18 pm

Re: Za dr.ObGyn - greska u sexu :)

Post od ivana11 »

ja sam imala slicne greske,ali isto mi je receno da se hlamidija prenosi samo putem sexa sto je nemoguce,jer sam dugo da deckom koji je pre mene imao samo jednu devojku koja je bila nevina.nek neko razjasni ovo?
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

E sad ste me istripovali,i ima da mi odgvorite,kako,bre,mogu da dobijem
hlamidiju od macke?
maslacak
Stalni član
Stalni  član

Post od maslacak »

Ha,ha :P Nisam sigurna,ali mislim da moze sa zivotinja da se prenese.Pa tako sto je mazis,pa ne operes ruke.Nisam mislila na neke druge nacine :o :wink: Ali,na ovo najbolje da odgovore doktori
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

Molim vas,neki doktor da odgovori,mislim bas ste me istripovali zesce,pa ja stalno mazim moju macku i ne jurim svaki put da operem ruke i mazim je i cmoknem je u nosic i sada ste me prepali :roll: :roll: :roll:
maslacak
Stalni član
Stalni  član

Post od maslacak »

Hej,Tunks to bi trebali da znaju i veterinari,ali mislim,ako je zivotinja cista i zdrava da nema problema.Ja nemam macu,ali ih mnogo volim i cesto ih mazim.Operem ruke,pa sta cu.Izbegavaj da je ljubis u nosic i cuvaj se ogrebotina.To bi trebalo da je dovoljno. :wink:
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Zivotinje nemaju veze sa hlamidijom vec sa Citomegalovirusom (CMV) ili toxoplazmom nisam sigurna sta je od ova dva.
Uglavnom znam da je jako opasno za trudnice!
Nikako ne treba ljubiti kucne ljubimce!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član

Post od tunks »

[quote="Blonde"
Nikako ne treba ljubiti kucne ljubimce![/quote]
Cekaj,kako a ljudi u selu ljube krave,ovce,svinje,i sta ti ja znam sta sve ne pa ne umrese svi od toga sta im prenose zivotinje?
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Da li sam rekla da je neko umro?
CMV i toksoplazmoza su jako opasni u trudnoci o tome pitaj i svog lekara pa ces videti sta ce ti reci!
Ne poznajem nikoga sa sela ko ljubi svinje, krave i ovce i drzi ih kao kucne ljubimce. Ove prve kolju a ove druge muzu i po potrebi kolju!
Mozda si uvredjena posto predpostavljam da imas kucnog ljubimca , ja sam imala psa i nazalost vise je nema zato sto se razbolela... ali je fakat da sam od nje dobila cini mi se toksoplazmu (mesam CMV i toxoplazmu) koju nisam ni osetila da sam imala jer nema nekih simptoma ali su ostala antitela koja potvrdjuju da je virus bio nekad prisutan. U slucaju da sam bila trudna tada plod bi otisao i ovi testovi se ne rade dzabe pred VTO ili u trudnoci!
Na dlaci kucnih ljubimaca ima dosta parazita i kojecega kojih mi uopste nismo svesni niti to mozemo da primetimo golim okom! Macke su cak opasnje po vlasnika u tom smislu od pasa!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Odgovori