Za dr.Obgyn-debljina endometrija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Moon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 8:46 pm

Za dr.Obgyn-debljina endometrija

Post od Moon »

Postovani ,
molim vas da mi odgovorite koja je normalna debljina endometrija i dali se menja tokom ciklusa, i koja debljina endometrij mora da bude prije punkcije u IVF postupku.
Hvala!
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

Post od black magic woman »

I ja bih se pridruzila ovom pitanju i zamolila strucnjake da odgovore jer iza sebe imam jedan neuspesan IVF,vraceno je pet embriona ali je enndometrijum bio tanak,svega 6 mm.Kako vec razmisljam o novom pokusaju interesuje me sta uciniti da se debljina endometrijuma poveca.Ja sam radila sa doniranim jc i smatram da mi materica nije bila adekvatno pripremljena,jer sam pila cikloproginovu ( prvo bele,a onda braon u duploj dozi i 9 dana stavljala ovestin krem vaginalno) Sada kada mnogo vise zmnam nego na pocetku mislim da mi IVF,pogotovu kada je rec o doniranim jc nije sproveden kako valja jer na moj endometrijum gotovo da i nisu obracali paznju.Da li je moguce poboljsati endometrijum unosenjem nekih fitoestrogena i kojih.?
)
Odgovori