ObGin - molim pomoc, genitalni herpes

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Lana33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 11:11 am

ObGin - molim pomoc, genitalni herpes

Post od Lana33 »

Postovani,
pojavile su mi se ranice na genitalnoj regiji, javila sam se ginekologu koji je odmah posumnjao na herpes. Prepisao mi je aciklovir kremu i tablete koje sam pila 5x1 na 4 h. a to sam sve puderisala medicinskim puderom a prethodno ispirala bornom vodom od 3% i vaginalete Polyganax. Povuklo mi se 4-5 dana. Uz to uradio mi je bris i sve je ok samo ima Eserihije,pijem doksicinklin i vaginalete jos 12 dana. Ostalo je sve negativno.
Uradila sam i analizu krvi, Herpes Simplex virus 2 IgM, koji je nereaktivan i Herpes Simplex virus 2 IgG koji je 54 a ref.vrednost je 20.
Mozete li mi pojasniti ove vrednosti tj. njihovo znacenje i sta mi je sad raditi.
Veliki pozdrav i nadam se da cete imati vremena i odgovoriti mi.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ne znam da li kod nas ima Valtrex - ovde se koristi (oralno jednom dnevno) za suzbijanje herpesa, genitalnog i oralnog. I, naravno, da radis na podizanju imuniteta.
Lana33
Novi član
Novi član

hvala

Post od Lana33 »

Hvala na savjetu. Potrazicu proizvod i raspitacu se o njemu.
mika43
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 1:01 pm

Post od mika43 »

Lana iz tvog posta nisam razumela -šta je to ostalo negativno.
Da li ti je radio kolposkopiju,jer postoji mogućnost stvaranja "ranice" na grliću materice?
Lana33
Novi član
Novi član

Post od Lana33 »

Kolposkopiju i papa test tek treba da mi uradi, uglavnom po pregledu mi je rekao da nema nikakvih ranica od herpesa unutra kao sto ih je bilo na genitalnoj regiji. Pila sam terapiju i vaginalete, pa sam uz to trebala i da dobijem pa kad sve to zavrsi uradice mi papa test i kolposkopiju. Uradjen mi je bris materice (pretpostavljam da je to) i poslat na biohemisku analizu i samo su nasli eserihiju a ostalo je sve bilo ok. A analiza krvi je pokazala Herpes Simplex virus 2 IgG 54 (ref.vrednost je 20) i Herpes Simplex virus 2 IgM nereaktivan. Nesto mi nisu jasni nalazi. Doktor mi je rekao da je nalaz potvrdio da imam herpes. Postoji li blazi ili jaci oblik herpesa?
Odgovori