nuvaring
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
nuvaring
Konacno sam nabavila nuvaring,stavila ga prvog dana menstrualnog ciklusa i sada vec nekoliko dana imam slabo curenje krvi,MS je trebao da se zavrsi pre par dana a kao da jos traje?kako ovo da posmatram,kao normalnu nus pojavu ili kao nesto sto bi trebalo da me brine?spomenucu da sam pre tri meseca bila kod ginekologa i jedino mi je nadjena ranica na grlicu ali ne alarmantna i par enterokoka koje sam lecila...da li treba da se brinem ili je ovo r-ja na nuvaring
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Ja sam htela da stavim spiralu nakon sto sam se porodila, ali kad mi je doktorica rekla da traje 5 godina odustala sam, jer se nameravam potruditi oko bar jos jednog deteta u narednih 5 godina.
NuvaRing je prsten koji se stavi "dole" i vadi posle 21 dan, stavlja ponovo posle nedelju dana i sve tako. Prilicno prakticno umesto pilula, kojih se morate setiti svaki dan.
Prsten je hormonalni (ali sadrzi malu kolicinu hormona), kupi se u pakovanju sa 3 kom., za 3 ciklusa. Sama ga stavis, otprilike kao tampon: samo ga gurnes, a on se sam okrene kako treba. Ne oseti se uopste i ne moze da ispadne sam od sebe.

ovu sliku sam nasla na internetu.ovako izgleda!
meni je sestra poslala pakovanje iz bgd.mislim da ga je nasla u nekoj apoteci.
NuvaRing je prsten koji se stavi "dole" i vadi posle 21 dan, stavlja ponovo posle nedelju dana i sve tako. Prilicno prakticno umesto pilula, kojih se morate setiti svaki dan.
Prsten je hormonalni (ali sadrzi malu kolicinu hormona), kupi se u pakovanju sa 3 kom., za 3 ciklusa. Sama ga stavis, otprilike kao tampon: samo ga gurnes, a on se sam okrene kako treba. Ne oseti se uopste i ne moze da ispadne sam od sebe.

ovu sliku sam nasla na internetu.ovako izgleda!
meni je sestra poslala pakovanje iz bgd.mislim da ga je nasla u nekoj apoteci.
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Apr 15, 2007 10:59 pm
da li je neka od vas imala iskustva sa kontraceptivnim pilulama pre nuvaring-a?
ja sam neko vreme pila yasmin i bio mi je prejak (svaki dan sam imala blaze nervne slomove). posle sam preshla na logest (bilo je bolje, ja nisam primecivala loshe efekte, ali bliski ljudi oko mene jesu). na kraju sam odustala od hemijske konracepcije i drzim se kondoma.
nuvaring mi deluje interesantno i trebalo bi da ima mnogo manju dozu hormona nego lilulica.
da li medju vama ima neko osteljiv na hormone kao ja, da podelimo iskustvo? hvala unapred.
ja sam neko vreme pila yasmin i bio mi je prejak (svaki dan sam imala blaze nervne slomove). posle sam preshla na logest (bilo je bolje, ja nisam primecivala loshe efekte, ali bliski ljudi oko mene jesu). na kraju sam odustala od hemijske konracepcije i drzim se kondoma.
nuvaring mi deluje interesantno i trebalo bi da ima mnogo manju dozu hormona nego lilulica.
da li medju vama ima neko osteljiv na hormone kao ja, da podelimo iskustvo? hvala unapred.