Molim Vas za odgovor!
Da li je moguće da rezultat testa horionskih cupica bude pogrešan? Radio ga je uvaženi doktor, ali da li su moguće greške i u kom procentu? Da li postoji način da se što bezbolnije proveri tačnost istog?
Radi se o meni dragoj osobi i rezultat je grozan, a meni je teško da poverujem u njega, jer su, između ostalog, na ultrazvuku svi parametri odlični! Ona će po preporuci morati da prekine trudnoću, jer ako je rezultat ispravan posledice su užasavajuće, a meni se stalno po glavi vrti sumnja da je greška...
Unapred, najlepše hvala!
Tačnost testa horionskih cupica???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 9:31 am
Obicno je tacan, jedino ako nije laboratorijska greska u pitanju, zamena uzoraka i slicno.
Ako sumnjate mozete raditi amniocentezu radi se mislim 16 ili 18 nedelji, ali nepovoljno je to sto se rezultati cekaju i po tri nedelja (jedino ako kod privatnika ne rade test po FISH-u) kada je zena vec na pragu 6 meseca pa ukoliko rezultati potvrde prethodni nalaz moraju da joj izazovu porodjaj.
Ako sumnjate mozete raditi amniocentezu radi se mislim 16 ili 18 nedelji, ali nepovoljno je to sto se rezultati cekaju i po tri nedelja (jedino ako kod privatnika ne rade test po FISH-u) kada je zena vec na pragu 6 meseca pa ukoliko rezultati potvrde prethodni nalaz moraju da joj izazovu porodjaj.