Tačnost testa horionskih cupica???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
marija.vip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 9:31 am

Tačnost testa horionskih cupica???

Post od marija.vip »

Molim Vas za odgovor!
Da li je moguće da rezultat testa horionskih cupica bude pogrešan? Radio ga je uvaženi doktor, ali da li su moguće greške i u kom procentu? Da li postoji način da se što bezbolnije proveri tačnost istog?
Radi se o meni dragoj osobi i rezultat je grozan, a meni je teško da poverujem u njega, jer su, između ostalog, na ultrazvuku svi parametri odlični! Ona će po preporuci morati da prekine trudnoću, jer ako je rezultat ispravan posledice su užasavajuće, a meni se stalno po glavi vrti sumnja da je greška...
Unapred, najlepše hvala!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

iskreno se nadam da neko zna nesto o ovome. jezivo... :-?
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Obicno je tacan, jedino ako nije laboratorijska greska u pitanju, zamena uzoraka i slicno.
Ako sumnjate mozete raditi amniocentezu radi se mislim 16 ili 18 nedelji, ali nepovoljno je to sto se rezultati cekaju i po tri nedelja (jedino ako kod privatnika ne rade test po FISH-u) kada je zena vec na pragu 6 meseca pa ukoliko rezultati potvrde prethodni nalaz moraju da joj izazovu porodjaj.
marija.vip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 9:31 am

Post od marija.vip »

Hvala :(
kvazar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 4:45 pm

Post od kvazar »

U privatnoj laboratoriji Helixlab na rezultate amniocenteze ceka se 2 dana.
Odgovori