Nizak AMH i sanse za zacece

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ahosame
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 02, 2012 12:07 pm

Nizak AMH i sanse za zacece

Post od ahosame »

Imam 34 godine, u braku sam 3 godine, pokusavamo da imamo bebu ali bez uspeha. Suprug je uradio potrebne analize i kod njega je sve u redu. Zbog problema sa policisticnim jajnicima, a kasnije i diabetes mellitusom tip 2, na terapiji sam Glucophage od 2007 godine, 2x1000mg dnevno. U Klinickom centru Srbije na odeljenju za endokrinologiju su ispitani svi hormoni(estradiol,progesteron,kortizol(profil),prolaktin(profil),testosteron,DHE
AS,SHBG,TSH,T4,ACTH) i svi su u granicama normale, osim blago uvecanog androstenediona koji je pripisan PCOS.
Ultrazvucni nalaz, papa i kolposkopija uredni, bakterioloski cervikalni i vaginalni brisevi sterilni. Ciklusi su do pre tri godine bili redovni, ali od tada su postali neredovni od 25-50 dana.
Zbog vrednosti FSH 13.5 IU/L - referentne vrednosti (2.5 -15)IU/L, sugerisano da se uradi AMH u cilju procene ovarijalne rezerve. Vrednost AMH 3. dana ciklusa je 0.13ng/mL - referentne vrednosti (0.5-5.3)ng/mL.

Kakav je Vas savet u vezi toga, sta bi moglo da se uradi po pitanju zaceca i sta Vi preporucujete?
Hvala unapred.
Odgovori