Nivo hemoglobina u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
era
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2005 11:36 am

Nivo hemoglobina u trudnoci

Post od era »

U 15 nedelji trudnoce sam. Danas sam radila lab nalaze i svi su u granici normale sem hemoglobina 109 (donja granica 120) i hematokrita 0,335 (0,35 donja granica). Kod ginekologa koji mi vodi trudnocu treba da odem tek za desetak dana. Treba li da me brine ova niska vrednost, ili to moze da se nadoknadi hranom? Da li da ukljucim mamavit ili neki prirodni preparat?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ne ukljuchujte sami nikakvu terapiju lekovima. niej alarmantno to je manje vishe normalno za trudnocu!

sachekajte i svog doktora pitajte kad odete, ali nikako ne uzimajte lekove na svoju ruku u vashem stanju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
aha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 24, 2005 7:57 pm

Post od aha »

to se desava u trudnoci i moze hranom da se utice, malo vise konjskog mesa, cvekle, sociva, pasulja, junetine..... i mamavit mozes da pijes on je i napravljen za trudnice, kao i prenatal, ali svakako pricaj sa doktorom. ne brini... trudna si... :wink:
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bomini »

Ja sam trudnoću započela sa hemoglobinom od 135...a sada sam na 109. Jedno vreme je bio i 105. Kažu da je u trodnoći sve normalno. Moj dr kaže: "Kada bih vaše rezultate dao dr dr i ne kažem mu da ste trudni, on bi sigurno rekao da ste jako bolesna oseba, ali pošto ste u drugom stanju sve je dozvoljeno."
Meni su davali Mama vit ali od njega stalno povraćam, tako da sad koristim Ferum lek za žvakanje...mada sam se razbijala od cvekle, kupina, bresaka....
Odgovori