Nistatin-ciprocinal vaginalete

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Dacapufnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nistatin-ciprocinal vaginalete

Post od Dacapufnica »

Lekar mi je prepisao ove vaginalete zbog hlamidije, 10 dana, sinoc sam stavila prvu i mnogo me pece :evil: ! Da li je to normalno. i da li ce da pece svih 10 dana ili treba da prekinem?
milan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm

Post od milan777 »

Da li pijes i antibiotike? Vaginalete nisu dovoljen.
Dacapufnica
Novi član
Novi član

Post od Dacapufnica »

Da, da, znam. pila sam Orvagil 10 dana, ali zbog bakterijske vaginoze, mada mi je lekar rekao da on utice i na hlamidiju, a posle orvagila sam krenula sa Dovicinom 20 dana, 2x1. I naravno vaginalete, ali ne znam da li da nastavim sa njima jer ova prva koju sam stavila bas puno pece.....
Dacapufnica
Novi član
Novi član

Post od Dacapufnica »

Da, da, znam. pila sam Orvagil 10 dana, ali zbog bakterijske vaginoze, mada mi je lekar rekao da on utice i na hlamidiju, a posle orvagila sam krenula sa Dovicinom 20 dana, 2x1. I naravno vaginalete, ali ne znam da li da nastavim sa njima jer ova prva koju sam stavila bas puno pece.....
milan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm

Post od milan777 »

Nemoj da te zbuni ime. Moj muz se registrovao pa koristim njegovo korisnicko ime.
Meni ginekolog nije prepisao nikakve vaginalete. Ja sam kupila FITO VAG koje sadrze cvet kanrariona, kamilice, zalfije, hajducke trave i korena sargarepe. Na kutiji pise da deluju antisepticki, antiflogisticki, fungicidno i adstringentno - :o ma sta god to znacilo!
Javi kako si prosla na kontrolnom testu.
Pozdrav
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

E,ovako.Iz iskustva i od obavestenja od strane lekara i apotekara:Trebalo bi da se izbegavaju vaginalete od ciprocinala,jer deluju erozivno po sluzokozu,MNOOOGO pece i boli i sa svakom vaginaletom je sve gore.Preporuka,uzimati ga oralno,on odlicno prolazi cirkulacijom,tako da bi to bilo divoljno
Dacapufnica
Novi član
Novi član

Post od Dacapufnica »

Dannina, hvala na odgovoru, i meni je cim sam stavila prvu bilo sumnjivo pa sam prestala, ali tri dana je proslo i mene i dalje svrbi. Da li je moguce da iako imaju nistatin dodje do pojavljivanja kandide zbog antibiotika? Ili ce svrab prestati ubrzo ako je zbog ciprocinala?
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Ne bi trebalo da su gljivice,to je najverovatnije zbog ciprocinala,ostetio je malo sluzokozu,pa dok se to zaleci.Ja sam stavljala Nistagen vaginalete za vreme terapije,to je isto kombinacija antibiotik i antimikotik,samo je antibiotik iz druge grupe i nisam imala drugih tegoba
Odgovori