Dobar dan svima koji citaju. Nadam se da ce neko od lekara hteti da mi odgovori, pregledala sam sve teme, ali nista nije bilo potpuno isto kao moj problem, pa moram da postavim posebno pitanje.
Naime, bila sam pre nedelju dana na sistematskom pregledu kod ginekologa. Uzela mi je briseve i uradila kolposkopiju. Pre par dana sam otisla po rezultate i sve je bilo u redu. Samo je rekla da imam malo povecane leukocite i pitala me da li imam problema sa sekretom. Ja sam rekla da imam oduvek, ali da je bio malo povecan dva-tri dana u proteklih mesec dana (tada je bio beo i gust ali bez neprijatnog mirisa). Dala mi je Polyginax vaginalete da ih stavljam kad mi prodje menstruacija (trebalo bi da dobijem danas/sutra). Medjutim, ja sam zaboravila da je pitam za neke tegobe koje sam imala jer je bris bio u redu pa sam to potpuno smetnula s uma. Evo, sada su se vratile pa sam primorana ovde da napisem. Evo sta je u pitanju, osecam pecenje u predelu iznad ulaza u vaginu kao i pomalo kada mokrim. Mazem gel Multy Gin kao prvu pomoc. To mi je vec jednom pomoglo kod ovog istog problema pre par meseci (mislila sam da je problem nastao zbog uskih pantalona ili da sam se nazuljala prilikom odnosa), ali sada primecujem kao da mi je taj deo pomalo otekao i gel ne deluje tako brzo (prosli put je trebalo samo nekoliko mazanja u dva dana). Da dodam, situacija se pogorsa posle odnosa koji onda moramo da prekinemo (da naglesim, bolovi su spolja, kao da je taj deo nazuljan ili odran). A kad malo bolje razmislim, to se oba puta javilo posle manuelne stimulacije partnera. Ruke mu nisu bile prljave, ali ne mogu da budu ni sterilene, to sam svesna.
Citajuci sve teme, dolazim do zakljucka da moze da bude kandida, neki vulvitis ili tako nesto, pa mozda cak i e.koli! ALI, kako su nalazi bili u redu onda??? Znaci, da li polyginax koji treba da stavljam zbog sekreta moze da resi ove probleme?
Hvala unapred!
(mozda sam postavila neko prezvakano pitanje, ali zaista nisam nasla odgovor u ostalim temama, pa se izvinjavam ako sam nesto previdela)
Nista mi nije jasno
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moja doktorka u sali zna da kaze ovako: "A sta ce njegove ruke kod tebe (dole)
??? Zna se sta dole treba da ide"........u prevodu, ruke nikada nisu dovoljno ciste, i dovoljno je da je tvoj partner oprao ruke pre toga (po propisu, znaci bar 20 sekundi da ih je trljao sapunom, ako ne i duze) i da je pre toga popusio cigaretu, ili se uhvatio za kvaku, ili te "dohvatio" preko farmerki ili.............ma bilo sta dotakao, i eto problema........
.
Iz mog licnog iskustva, dok nisam vodila racuna o svemu tome, ma, nikada mi nista nije falilo
, a kako sam pocela da sprovodim dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju svog partnera
, postala sam totalno kilava!!
Ovo sto si ti opisala, meni lici na obicnu iritaciju, i mozda ne bi bilo lose da probas obicnom Pavlovickom da mazes to, da vidis da li ce proci, a moze da bude i urinarna infekcija, ali meni to peckanje vise lici na odranu kozu pa te zato mokraca pece (jer je slana). Ali nije na odmet da das i mokracu na analizu.....
Da li koristis dnevne uloske?? Ako da, onda prestani, jer su oni leglo bakterija, i da ti "narodski" kazem, ne dozvoljavaju tvom polnom organu da "dise"!!
Zvuci smesno, ali nije. Zaboravi na neko vreme na tange, na bilo kakav donji ves koji nije od pamuka, na uske pantalone i vidi da li ce biti razlike. Takodje, probaj par dana da ne upotrebljavas sapun, nego se peri samo vodom, jer i sapun iritira odranu kozu, ma gde ona bila odrana, makar i na kolenu, a ne tamo gde je tebi..
.
Eto, ovo ti je jedan laicki odgovor, mozda neispravan, ali vredi da pokusas dok ne dobijes neki konkretan!!
Pozdrav i sve najbolje, Majja

Iz mog licnog iskustva, dok nisam vodila racuna o svemu tome, ma, nikada mi nista nije falilo

Ovo sto si ti opisala, meni lici na obicnu iritaciju, i mozda ne bi bilo lose da probas obicnom Pavlovickom da mazes to, da vidis da li ce proci, a moze da bude i urinarna infekcija, ali meni to peckanje vise lici na odranu kozu pa te zato mokraca pece (jer je slana). Ali nije na odmet da das i mokracu na analizu.....
Da li koristis dnevne uloske?? Ako da, onda prestani, jer su oni leglo bakterija, i da ti "narodski" kazem, ne dozvoljavaju tvom polnom organu da "dise"!!

Eto, ovo ti je jedan laicki odgovor, mozda neispravan, ali vredi da pokusas dok ne dobijes neki konkretan!!
Pozdrav i sve najbolje, Majja

Hvala puno!!!
Ali, nekako mislim da nije samo iritacija
Suvise dugo traje... Nadam se da ce neki lekar da mi odgovori, iako nisam napisala da u naslovu da mi je potrebno njihovo misljenje 
A to sto pricas o rukama skroz je istima, ja ga stalno cimam "Jesi oprao ruke" i to u poslednjih mesec-dva, a ranije nisam i nista
MArfijev zakon na delu 
Pozdrav!!!

Ali, nekako mislim da nije samo iritacija

A to sto pricas o rukama skroz je istima, ja ga stalno cimam "Jesi oprao ruke" i to u poslednjih mesec-dva, a ranije nisam i nista

Pozdrav!!!
i meni je doktorka rekl;a da izbacim dnevne uloske iz upotrebe ako bas moram onda da gledam da je skroz pamucan i da ga cesce menjam.
e to za odranu kozu, i meni se desavalo a da nemam nikakvu infekciju, ja sam se ispirala cajem od zalfije i posle prvog puta mi se drasticno smanjilo sve(ipecenje i crvenilo), meni pavloviceva mast smeta kada sam bili odrana jer me jos onda jos vise pece(mada sam ja sklona alergijama i ekcemima od rodjenja i masa krema mi smeta pa ovo nemoj uzeti za pravilo).
da li je tvoj partner zdrav, da li on ima neku infekciju, crvenilo ili nesto drugo? mene to uvek pita ginekolog (npr: ako ja imam kandidu onda seoboje lecimo i on se maze nekom kremom zbog ping-pong efekta ) pa mozda ne bi bilo lose da i njega posaljes kod lekara urologa
najbolje ti je da sacekas pravi odgovor lekara !
sve najbolje
e to za odranu kozu, i meni se desavalo a da nemam nikakvu infekciju, ja sam se ispirala cajem od zalfije i posle prvog puta mi se drasticno smanjilo sve(ipecenje i crvenilo), meni pavloviceva mast smeta kada sam bili odrana jer me jos onda jos vise pece(mada sam ja sklona alergijama i ekcemima od rodjenja i masa krema mi smeta pa ovo nemoj uzeti za pravilo).
da li je tvoj partner zdrav, da li on ima neku infekciju, crvenilo ili nesto drugo? mene to uvek pita ginekolog (npr: ako ja imam kandidu onda seoboje lecimo i on se maze nekom kremom zbog ping-pong efekta ) pa mozda ne bi bilo lose da i njega posaljes kod lekara urologa
najbolje ti je da sacekas pravi odgovor lekara !
sve najbolje
Da, pa moram da kazem kad malo bolje razmislim, da cak nisam ni nosila dnevne uloske vec neko vreme. A trudim se da nosim pamucni ves stalno, pa cak i tange da budu pamucne.
Partner inace nema problema, ali kad budem krenula sa polyginax-om, mozda bi bilo pametno za svaki slucaj i on da maze nesto? Pitacu u apoteci, ako nista drugo, sta ide uz moj lek za partnera, trebalo bi da znaju.
Jos jedna stvar, u uputstvu polyginax-a pise da se terapija ne prekida ni za vreme menstruacije, mada je meni ginekolog rekla jos ranije za ginodaktanol da se uvek prekida. Za ovo je nisam pitala, pa me i to zanima?
Thanx
Partner inace nema problema, ali kad budem krenula sa polyginax-om, mozda bi bilo pametno za svaki slucaj i on da maze nesto? Pitacu u apoteci, ako nista drugo, sta ide uz moj lek za partnera, trebalo bi da znaju.
Jos jedna stvar, u uputstvu polyginax-a pise da se terapija ne prekida ni za vreme menstruacije, mada je meni ginekolog rekla jos ranije za ginodaktanol da se uvek prekida. Za ovo je nisam pitala, pa me i to zanima?
Thanx