nezeljena trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

sarah2002
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2004 6:35 pm

nezeljena trudnoca

Post od sarah2002 »

Danas sam bila kod urologa, zbog izvesnih problema, i na ultrazvuku je primetio nesto sto je mene odmah uplasilo i asociralo na nezeljenu trudnocu. Zadnju menstruaciju sam imala 18. oktobra. Da li je u opste moguce da se tako rano nesto primeti? Kupila sam test odmah i pokazuje negativan rezultat. Danas je nedelja pa kod ginekologa mog tek ujutru a do tad vise ne znam sta da radim. Molim za neki hitniji odgovor. Unapred zahvalna
Breskvica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2004 12:07 pm

Post od Breskvica »

he :) na u.z se vidi trudnoca tek od oko 5 nedelje
neki testovi nisu pouzdani ..znam iz iskustva :)
abmarija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od abmarija »

Moja se trudnoca videla i sa 4 nedelje. Naravno, ne plod, vec samo formirana posteljica. Ja sam bila sigurna da sam u drugom stanju, pa tu i nije bilo neke dileme. Sto se testova tice, jos me ni jedan nije izneverio. Ako ti ginekolog nista nije rekao (u sta ne verujem), iskuliraj jos neki dan pa ponovo uradi test ako ce ti biti lakse. Ali naravno, prvo utvrdi koje je misljenje lekara
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Ultrazvucna dijagnoza se ne moze , za trudnocu, postaviti, pre nego sto prodje odredjen broj dana od izostanka menstruacije. Kod vas jos nije ni stigglo vreme za menstruaciju, te je besmisleno , pricati o takvoj ultrazvucnoj dijagnozi. Prim. Dr lj.Presetnik
sandra3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 17, 2005 3:51 am

Post od sandra3 »

prica ide ovako...
Imam 22 god. Poslednju menstruaciju sam dobila 15. dec. Prethodna 2 ciklusa su mi trajala po 31 dan. Ta duzina se cesto menja jer u vreme ispitnih rokova sam uvek pod jakim stresom i tada ume da mi izostane menstruacija i po 10 dana. sada mi ocigledno kasni. Osecam blage bolove u krstima i imam gotovo stalnu potrebu da vrsim vveliku nuzdu, sto nije uvek moguce. ovakve simptome imam i inace prvog dana menstruacije sa mnogo jacim bolovima (nekada i placem) sve dok mi ne potekne kako treba. Odnos sa partnerom sam imala 25. decembra i on je prekinuo snosaj sto uvek i radi poslednjih 5 godina. naravno, on tvrdi da 100% treba da budem sigurna i da se ne brinem nista. Verujte, ja nemam mira.
Sta Vi mislite? trudna sam ili imam problema sa otpocinjanjem menstruacije?
abmarija
Aktivan član
Aktivan član

Post od abmarija »

sandra3 napisao:prica ide ovako...
Imam 22 god. Poslednju menstruaciju sam dobila 15. dec. Prethodna 2 ciklusa su mi trajala po 31 dan. Ta duzina se cesto menja jer u vreme ispitnih rokova sam uvek pod jakim stresom i tada ume da mi izostane menstruacija i po 10 dana. sada mi ocigledno kasni. Osecam blage bolove u krstima i imam gotovo stalnu potrebu da vrsim vveliku nuzdu, sto nije uvek moguce. ovakve simptome imam i inace prvog dana menstruacije sa mnogo jacim bolovima (nekada i placem) sve dok mi ne potekne kako treba. Odnos sa partnerom sam imala 25. decembra i on je prekinuo snosaj sto uvek i radi poslednjih 5 godina. naravno, on tvrdi da 100% treba da budem sigurna i da se ne brinem nista. Verujte, ja nemam mira.
Sta Vi mislite? trudna sam ili imam problema sa otpocinjanjem menstruacije?
Prekinuti snosaj ti je najbolji nacin da zatrudnis bas onda kad ne zelis. To sto ti se do sada nije desilo je sreca. Osim toga, kako ON zna da treba da budes 100% sigurna? Jedino ako je sterilan i to ima na papiru. Oslanjaj se ti na sebe kad je to u pitanju.
sandra3
Novi član
Novi član

Post od sandra3 »

ali to mi nisu bili plodni dani.
Molim Vas da mi neko da konkretniji odgovor da li postoji realna mogucnost da sam trudna.
Nisam napomenula da sam od 8. jan izgubila apetit i da sam od tada i dosta smrsala.
POMOZITE
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Da bi razresili dileme o trudnoci, cim izostane ocekivana menstruacija od 3 do 5 dana ili uradite test beta HCG iz krvi, ili test iz apoteke.
sandra3
Novi član
Novi član

Post od sandra3 »

Cula sam da ti testovi iz apoteke nisu 100% pouzdani. Smem li se osloniti na njih?
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Ma uradi beta HCG, rade ga u svakoj privatnoj poliklinici, kosta oko 600 din. i POUZDAN JE! A za testove iz apoteke zaista ne znam... :roll:
abmarija
Aktivan član
Aktivan član

Post od abmarija »

sandra3 napisao:ali to mi nisu bili plodni dani.
Molim Vas da mi neko da konkretniji odgovor da li postoji realna mogucnost da sam trudna.
Nisam napomenula da sam od 8. jan izgubila apetit i da sam od tada i dosta smrsala.
POMOZITE
Nisu ni meni. Oba puta. Naprotiv! To su mi bili "najneplodniji" dani u mesecu. Ali eto.
Ako i jesi trudna, prilicno ti je rano da apetit ima bilo kakve veze sa tim. Lepo kupi test i mirna si. Jos ne znam nikoga koga je izneverio. Moje prijateljice i ja smo uglavnom koristile "Romed" test.
sandra3
Novi član
Novi član

Post od sandra3 »

Hvala puno svima!!!
sandra3
Novi član
Novi član

Post od sandra3 »

Uradila sam "Gramem plus" test i negativan je. Da se oslonim na rezultat?
abmarija
Aktivan član
Aktivan član

Post od abmarija »

Zavisi od toga koliko ti kasni ciklus. U svakom slucaju ces morati da sacekas nekoliko dana pa ako u medjuvremenu ne bude nista, ponovi test. A posle, ginekolog. I nije da te tesim, ali na osnovu simptoma koje si opisala, nekako mislim da nisi zaglavila. Ipak, sve je individualno.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

...............................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:38 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori