nezeljena trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

ssholovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2005 9:32 am

nezeljena trudnoca

Post od ssholovic »

Devojka i ja smo imali nezgodu (pucanje kondoma) i doslo je do onog sto nismo zelei,pa me interesuje koje tablete su najbolje za sprecavanje nezeljene trudnoce kod nezasticenog odnosa. Od odnosa je proslo tek par sati tako da nadam se ima sanse. Sada joj je 24 dan ciklusa. Hvala
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

postinor ili plan B.
amra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 7:03 pm

Post od amra »

zeljela bih brz odgovor
imala sam nezgodu sa svojim momkom pukao je kondom
2 dana kasnije sam uradila kucni test i bio je pozitivan veoma smo mladi i nebih zada zeljeli djete da imamo nismo u situaciji

danas je 3 dan posle tog dogadzaja

zeljela bih znati sta mogu da uradim da bih prekinula trudnocu
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Amra...Vas test nije pozitivan od odnosa koji se desio prije 3 dana kada Vam je pukao kondom, jer od tog 'nezgodnog' slucaja treba da prodje jos najmanje desetak dana da bi ako ste trudni postao pozitivan.
Mozda je pozitivan od odnosa u vrijeme ovulacije...to je taman 27.dan poslije vase poslednje menstruacije...sada ne vrijedi uzimati postinor 2 !
Za svaki slucaj provjerite test jos jednom...i javite se.
ObGyn
amra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 7:03 pm

Post od amra »

danas idem kod ginekologa na pregled i ako se uspostavi da sam stvarno trudna imam 18 godina
koja bi stvar bila najbolja da se dijete ukloni
dali je abortus jedina stvar koja se moze uraditi osim sto se moze zadrzati dijete
kakve su posljedice abortusa
ssholovic
Novi član
Novi član

Post od ssholovic »

koliko je efikasan postinor?kupili smo postinor2 i u roku od 5 sati ga je popila,u posle 12 sati opet,pa da li je on zaista efikasan?
deayu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 31, 2006 10:02 am

Post od deayu »

Moje pitanje je sa slicnom tematikom. Naime, imam 36 god, nisam radjala, imam jednu kiretazu iza sebe, u 30-toj godini. Uprkos tome sto redovno koristimo kondom imali smo jedan nepromisljen snosaj, deveti dan nakon ciklusa (poslednja - 13.01., pomenuti odnos - 21.01.). Posto nisam htela da razmisljam da li je ili nije, jer osoba s kojom sam trenutno nece decu, a ja ne zelim da ih radjam i odgajam sama, popila sam Steridil D, dve tabletice nakon 37h (u uputstvu pise do 72h) i dve nakon 12h od uzimanja prethodnih. Prvi put koristim bilo kakve tablete za kontracepciju i za ovakvu preventivu. Posto je bilo realno da prokrvarim u dva do pet dana od uzimanja istih, a nisam (danas je osmi dan), moje jednostavno-komplikovano pitanje glasi: Da li imate iskustva s tim, tj. da li je to normalno da se produzi period u kojem treba da prokrvarim ili ne? Pri tom imam povremene kratke bolove u donjem delu stomaka, kao da treba da prokrvarim i grudi me vec drugi dan uzasno bole.
ssholovic
Novi član
Novi član

Post od ssholovic »

e sada.moja devojka je posle tri dana od uzimanja postinora u 28 danu ciklusa i danas je imala malo krvarenje,gotovo neprimetno ali se ipak pojavilo..ali posle toga nista.da li neko moze da kaze nesto o tome. tablete postinor2 je popila 5 sati nakon nezasticenog odnosa, pa me interesuje da li ima neko iskustva sa tim.
hvala
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ja sam koristila Postinor samo jednom i nisam krvarila, dobila sam menstruaciju na vreme medjutim meni je tada bila sredina ciklusa. Ako prelistate teme mislim da ćete naći da može doći do kratkog krvarenja zbog Postinora kao i do kašnjenja menstruacije.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Dragi maladi ljudi ja vas zaista preklinjem za opreznost u svom lepom mladom životu.
Uživajte i trebate uživati i zabavljati se ALI SE ČUVAJTE I BUDITE PAMETNI.
Molim vas sprečite da dođe do ovog :
http://www.precious-life.com/Abortion_Photos.htm
mg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 1:50 pm

Post od mg »

Sto bi rekla cenjena ObGyn:
Prvo o fotografijama na websitu koji je pokazala Blonde….The Ugly Truth…zaista je ruzno izmanipulisana istina…

Te bebe nisu abortusi u prvih 10 nedelja trudnoce...

Pozdrav
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Za mg:
NIje ni bitno da li su fetusi stari 10, 11 ili 18 nedelja - tragičan kraj na samom početku.
Cilj moje poruke je da se mladi ljudi čuvaju od neželjene trudnoće !
tasana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 16, 2006 3:23 pm

Post od tasana »

Evo i ja imam islustva sa Postinorom 2. Uzela sam ga 11 sati posle nezasticenog odnosa koji je bio 27.dana u ciklusu(06.08.2006).prema upustvu.Prethodnu menstrucaiju sam imala 11.07.2006. Inace ciklus mi traje 31 dan. Posle uzimanja Postinora dobila sam krvarenje tacno u dan 11.08 i trajalo je uobicajeno 4-5 dana.Sada mi kasni 5 dana.Imam vec 4 dana bolove u jajnicima.Danas(16.09) sam radila sam test na trudnocu i bio je negativan.
Ovo je i moj odgovor a i pitanje, da li se jos nekom ovo desavalo,kolika je verovatnoca da sam trudna(znam da je minimalna ali mi treba neka rec ohrabrenja) i kakve sve osledice ovaj lek moze da izazove.Zakazala sam pregled kod ginekologa u sredu ali do tada ne mogu da izdrzim
Veliki pozdrav
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Možda je Postinor malo poremetio ciklus. Možda je i do stresa, ili kombinovano. Ako je test negativan imam osećaj da ćeš verovatno dobiti menstruaciju do pregleda.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

tasana napisao:kakve sve posledice ovaj lek moze da izazove
postinor ne ostavlja trajne posledice, a moguci sporedni efekti (dok njegovo dejstvo traje) su:
  • - mucnina/povracanje
    - osetljivost grudi
    - glavobolja/vrtoglavica
    - malaksalost
    - poremecaj krvarenja (intermenstrualno krvarenje, menstrualno krvarenje pre ili posle ocekivanog termina,...)
imajuci u vidu da:
  • - rizican odnos nije bio u toku plodnih dana (5 dana pre sledece menstruacije, a ovulacija je (uglavnom) 14 dana pre sledeceg ciklusa)
    - da si vec dobila menstruaciju
    - da je test na trudnocu bio negativan
milsim da mozes da odahnes

Slika , jane_doe
Odgovori