nezeljena trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
nezeljena trudnoca
Devojka i ja smo imali nezgodu (pucanje kondoma) i doslo je do onog sto nismo zelei,pa me interesuje koje tablete su najbolje za sprecavanje nezeljene trudnoce kod nezasticenog odnosa. Od odnosa je proslo tek par sati tako da nadam se ima sanse. Sada joj je 24 dan ciklusa. Hvala
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Amra...Vas test nije pozitivan od odnosa koji se desio prije 3 dana kada Vam je pukao kondom, jer od tog 'nezgodnog' slucaja treba da prodje jos najmanje desetak dana da bi ako ste trudni postao pozitivan.
Mozda je pozitivan od odnosa u vrijeme ovulacije...to je taman 27.dan poslije vase poslednje menstruacije...sada ne vrijedi uzimati postinor 2 !
Za svaki slucaj provjerite test jos jednom...i javite se.
ObGyn
Mozda je pozitivan od odnosa u vrijeme ovulacije...to je taman 27.dan poslije vase poslednje menstruacije...sada ne vrijedi uzimati postinor 2 !
Za svaki slucaj provjerite test jos jednom...i javite se.
ObGyn
Moje pitanje je sa slicnom tematikom. Naime, imam 36 god, nisam radjala, imam jednu kiretazu iza sebe, u 30-toj godini. Uprkos tome sto redovno koristimo kondom imali smo jedan nepromisljen snosaj, deveti dan nakon ciklusa (poslednja - 13.01., pomenuti odnos - 21.01.). Posto nisam htela da razmisljam da li je ili nije, jer osoba s kojom sam trenutno nece decu, a ja ne zelim da ih radjam i odgajam sama, popila sam Steridil D, dve tabletice nakon 37h (u uputstvu pise do 72h) i dve nakon 12h od uzimanja prethodnih. Prvi put koristim bilo kakve tablete za kontracepciju i za ovakvu preventivu. Posto je bilo realno da prokrvarim u dva do pet dana od uzimanja istih, a nisam (danas je osmi dan), moje jednostavno-komplikovano pitanje glasi: Da li imate iskustva s tim, tj. da li je to normalno da se produzi period u kojem treba da prokrvarim ili ne? Pri tom imam povremene kratke bolove u donjem delu stomaka, kao da treba da prokrvarim i grudi me vec drugi dan uzasno bole.
e sada.moja devojka je posle tri dana od uzimanja postinora u 28 danu ciklusa i danas je imala malo krvarenje,gotovo neprimetno ali se ipak pojavilo..ali posle toga nista.da li neko moze da kaze nesto o tome. tablete postinor2 je popila 5 sati nakon nezasticenog odnosa, pa me interesuje da li ima neko iskustva sa tim.
hvala
hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Dragi maladi ljudi ja vas zaista preklinjem za opreznost u svom lepom mladom životu.
Uživajte i trebate uživati i zabavljati se ALI SE ČUVAJTE I BUDITE PAMETNI.
Molim vas sprečite da dođe do ovog :
http://www.precious-life.com/Abortion_Photos.htm
Uživajte i trebate uživati i zabavljati se ALI SE ČUVAJTE I BUDITE PAMETNI.
Molim vas sprečite da dođe do ovog :
http://www.precious-life.com/Abortion_Photos.htm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Evo i ja imam islustva sa Postinorom 2. Uzela sam ga 11 sati posle nezasticenog odnosa koji je bio 27.dana u ciklusu(06.08.2006).prema upustvu.Prethodnu menstrucaiju sam imala 11.07.2006. Inace ciklus mi traje 31 dan. Posle uzimanja Postinora dobila sam krvarenje tacno u dan 11.08 i trajalo je uobicajeno 4-5 dana.Sada mi kasni 5 dana.Imam vec 4 dana bolove u jajnicima.Danas(16.09) sam radila sam test na trudnocu i bio je negativan.
Ovo je i moj odgovor a i pitanje, da li se jos nekom ovo desavalo,kolika je verovatnoca da sam trudna(znam da je minimalna ali mi treba neka rec ohrabrenja) i kakve sve osledice ovaj lek moze da izazove.Zakazala sam pregled kod ginekologa u sredu ali do tada ne mogu da izdrzim
Veliki pozdrav
Ovo je i moj odgovor a i pitanje, da li se jos nekom ovo desavalo,kolika je verovatnoca da sam trudna(znam da je minimalna ali mi treba neka rec ohrabrenja) i kakve sve osledice ovaj lek moze da izazove.Zakazala sam pregled kod ginekologa u sredu ali do tada ne mogu da izdrzim
Veliki pozdrav
postinor ne ostavlja trajne posledice, a moguci sporedni efekti (dok njegovo dejstvo traje) su:tasana napisao:kakve sve posledice ovaj lek moze da izazove
- - mucnina/povracanje
- osetljivost grudi
- glavobolja/vrtoglavica
- malaksalost
- poremecaj krvarenja (intermenstrualno krvarenje, menstrualno krvarenje pre ili posle ocekivanog termina,...)
- - rizican odnos nije bio u toku plodnih dana (5 dana pre sledece menstruacije, a ovulacija je (uglavnom) 14 dana pre sledeceg ciklusa)
- da si vec dobila menstruaciju
- da je test na trudnocu bio negativan