Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Potreban mi je savet nekog ginekologa,posto sam jako zabrinuta!
Moj problem je sledeci:
Imam 22.godine. Zbog neredovnih menstruacija i menstruacija koje su bile jako slabe(braonkaste mrlje) a trajale i do 20 dana,ginekolog mi je proverio hormone i ispostavilo se da imam smanjene estradiol i progesteron,a malo povecane prolaktin i testosteron.Prepisao mi je Yasmin pilule i ja sam pocela da ih pijem ali mi se menstruacija nastavila u vidu braonkastih mrlja,a zatim oko 16. dana ciklusa poceo je da me bolucka stomak i ja sam opet dobila krvarenje koje je trajalo 6 dana i izgledalo kao menstruacija,opet mi se posle toga nastavilo braonkasto krvarenje,a zatim mi je juce, 25.dana opet pocelo obilno(menstrualno krvarenje)!Zvala sam ginekologa i rekao mi je da predjem na Logest kada prode 7 dana od poslednje tablete,i ja ne znam sta sad da radim!Mislila sam da ce mi yasmin pomoci zbog njegovog sastava i najradije bih njega koristila jer ne zadrzava vodu i ima povoljan uticaj na maljavost( a to imam pojacano),ali sam jako uplasena jer toliko dugo krvarim!Sta da radim?Molim vas,posavetujte me!
Hvala unapred!
Ja sam imala slicno iskustvo sa yasmin-om, tj prakticno su mi se 2 menstruacije spojile, tj neprekidno krvarila 31 dan!!! moj ginekolog mi je rekao da je to jedno od mogucih nezeljenih dejstava, ali posto meni krvarenje nije bilo previse obilno (bez obzira sto je toliko trajalo) posavetovao me je da nastavim. ja sam poslusala, evo sad pijem 3.kutiju, i vise nisam imala slicne reakcije... na tvom mestu ja bih presla na te 2 lekove koje ti je dr preporucio, mislim da je to dejstvo na maljavost vidljiva bas u ekstremnim slucajevima. na sebi bas nikavu promenu ne vidim!
sa srecom!