Neslaganje analiza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Neslaganje analiza
Pre 6 meseci na ultrazvuku mi je utvrdjeno da imam nedovoljno razvijenu matericu i da je zavaljena. Prosle nedelje sam opet radila ultrazvuk i sad mi je rekla da mi je materica dupla. Kako je moguce takvo neslaganje analiza?
Re: Neslaganje analiza
I jedno i drugo su prilicno retka stanja i nijedan ginekolog nije naviknut da vidja nerazvijenu ili duplu matericu (izuzev mozda nekih koji se samo bave takvim stvarima). Moguce je da prvi put nalaz nije dobro protumacen...
Pa to sam i ja pomislila. Znam da skoro svaka druga zena ima zavaljenu matericu,ali za duplu bas i nisam cula. Koliko dupla materica moze da utice na trudnocu?
O tome cete razgovarati sa vasim ginekologom, kada bude postavljena definitvna dijagnoza vaseg stanja. Pitanje je prilicno siroko ali, eto, jedna od specificnosti bi bila da se takve trudnoce zavrsavaju carskim rezom. Pozdrav!
baš sam sada naletila na ovaj post i htjela sam samo reći da je moja prijateljica rodila zdravu curicu sa svojom duplom maternicom...samo što su je porodili na carski rez...baš mi je neki dan tumačila tu svoju dijagnozu-dupla maternica....to nije ko da imaš baš 2 maternice nego je podijeljena u 2 dijela (recimo kao oblik srca koji se crta, samo je onda ona brazda skoro do dna)...tako da je njena curica bila u duplo manjem prostoru nego su druge bebe...ali je sve prošlo super...
ne znam što je u međuvremenu bilo s tobom, kakvi su konačni nalazi???
ne znam što je u međuvremenu bilo s tobom, kakvi su konačni nalazi???